Στις 19:00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων, από τον Υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Οι λοιμοξιωλόγοι που συνεδρίασαν, εισηγούνται προς την Κυβέρνηση θετικά για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, την διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας και το άνοιγμα των φροντιστηρίων, ενώ σε δεύτερο χρόνο ανάβουν “πράσινο φως” για την αύξηση των παρισταμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αλλά και για το άνοιγμα των νυκτερινών κέντρων, καθώς και για τα πανηγύρια, υπό όρους.

Έτσι, από τις 12 Ιουνίου η μουσική επανέρχεται στην εστίαση, ενώ η κυκλοφορία από την ίδια ημέρα θα επιτρέπεται κατά επιπλέον μία ώρα, ήτοι έως τις 01:30.

Από την Δευτέρα 12 Ιουνίου θα επιτραπεί η δια ζώσης λειτουργία των φροντιστηρίων.

Από την 1η Ιουλίου καταργείται ο περιορισμός στο ωράριο κυκλοφορίας των πολιτών, ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης και θα αυξάνεται στα 300 άτομα το όριο παριστάμενων σε δεξιώσεις.

Ακόμη, λόγω της έναρξης του Euro 2020, επιτρέπεται στα καταστήματα ΟΠΑΠ να βρίσκεται ένα άτομο ανά τραπέζι στο εσωτερικό της επιχείρησης, με τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών, όπως αυτές που ισχύουν για την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη, σε ότι αφορά τα πανηγύρια ανά την Ελλάδα, οι λοιμωξιολόγοι ενέκριναν την διεξαγωγή τους, πάντοτε με τήρηση προστατευτικών μέτρων και υπό την προϋπόθεση να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού που κατοικεί στην Περιφέρεια, όπου διεξάγεται η εμποροπανήγυρη.