Πρόσωπα που διαχειρίζονται την περιουσία του Μάικλ Τζάκσον, αποφάσισαν να πουλήσουν το 50% από τα δικαιώματα της μουσικής του «βασιλιά της ποπ». Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety, η τελική συμφωνία ενδέχεται να αγγίξει τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως επιβεβαίωσαν τρεις πηγές του αμερικανικού μέσου αυτή πρόκειται, να είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει μέχρι σήμερα, στην αγορά μουσικών καταλόγων.

Επιπλέον, οι πηγές υπογράμμισαν ότι η Sony και ένας πιθανός οικονομικός εταίρος, διαπραγματεύονται να αποκτήσουν το 50% των δικαιωμάτων όσον αφορά στις εκδόσεις, στα έσοδα από την ηχογραφημένη μουσική του τραγουδιστή, στην παράσταση «MJ: The Musical» στο Μπρόντγουεϊ και στην επερχόμενη βιογραφική ταινία «Michael», και ίσως και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Μια οικονομική πηγή δήλωσε στο «Variety» ότι η «Primary Wave Music» κατέχει ήδη μερίδιο στον εκδοτικό κατάλογο του Τζάκσον.

Ο τραγουδιστής πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών και την περιουσία του στον τομέα της ψυχαγωγίας, χειρίστηκαν με σταθερότητα ο επί σειρά ετών δικηγόρος του Τζον Μπράνκα και ο Τζον ΜακΚλέιν.