Άλλος ένας βουλευτής του ΜέΡΑ25 φεύγει από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Η Φωτεινή Μπακαδήμα, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της.

Μετά και τη νέα αποχώρηση, καθώς έχουν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις της Αγγελικής Αδαμοπούλου και της Κωνσταντίνας Αδάμου, το ΜέΡα25 αριθμεί πλέον 6 βουλευτές.
Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Δεν θα κάνουμε πίσω. Την ώρα που το ΜέΡΑ 25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχης. Όλες και όλοι κρίνονται» σχολιάζει το ΜέΡΑ 25 για τη Φωτεινή Μπακαδήμα, η οποία υπήρξε μια εκ των στενότερων συνεργατών του Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη θητεία του στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Οικονομικών.
Η Φωτεινή Μπακαδήμα ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2019.
Η 3η γυναίκα βουλευτής που φεύγει από το κόμμα του Βαρουφάκη
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2021 είχε αποχωρήσει με αιχμές από το ΜέΡΑ25 η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου. Στις 11/5 του είχε ανακοινώσει πλέον συμπορεύεται με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Στις 8/3/22 την ανεξαρτητοποίησή της είχε γνωστοποιήσει με επιστολή της και η Αγγελική Αδαμοπούλου , βουλευτής Α’ Αθηνών, με καταγγελίες για αυταρχισμό στο εσωτερικό του κόμματος.
Η ανεξαρτητοποίηση της Φωτεινής Μπακαδήμα είναι η τρίτη γυναίκα βουλευτής που αποχωρεί από το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη που πλέον αριθμεί έξι βουλευτές, μαζί με τον ίδιο.