Μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο που καίει στη Σάμο από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μεγάλη είναι η μάχη που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη μεγάλη φωτιά που καίει στη Σάμο από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Από σήμερα το πρωί, οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο ενισχύθηκαν για να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Σημειώνεται πως η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες και καίει σε μία περίμετρο, όπου υπάρχουν και κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και το ρωσικό μεγαθήριο Beriev-200, αλλά και έξι ελικόπτερα. Παράλληλα, στο νησί αναμένονται52 πυροσβέστες με 22 οχήματα, που ταξιδεύουν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης. Οι άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα στο νησί είναι ήπιοι και βοηθούν τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Μήνυμα από το 112

Λόγω του αυξημένου κινδύνου, το βράδυ της Πέμπτης οι κάτοικοι πέντε οικισμών έλαβαν ειδοποίηση από το αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι σε Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιούς, Βουρλιώτες και Μαυρατζαίους ενημερώθηκαν για τον κίνδυνο και κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.