Υλικά:

1 αυγό
1 κ.γ. ξύδι
2 κ.γ. μουστάρδα
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι 

*Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, μια κουταλιά ξύδι και τη μουστάρδα και τοποθετούμε στο σκεύος το ραβδομπλέντερ. Από πάνω ρίχνουμε το λάδι μας και ξεκινάμε να χτυπάμε τα υλικά. Ξεκινώντας από κάτω ανεβάζουμε προς τα πάνω με αργές κινήσεις το ραβδομπλέντερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει αλοιφή.