Καθησυχαστικός για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο Τρίκερι Μαγνησίας εμφανίστηκε ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Υπάρχει τις τελευταίες ημέρες μία αυξημένη δραστηριότητα στη Χερσόνησο του Τρίκερι στη Μαγνησία αλλά με μικρά μεγέθη» ανέφερε στο Newsbomb, ο σεισμολόγος, διευκρινίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέγεθος του σεισμού που καταγράφηκε ήταν 3,8 Ρίχτερ.

Το φαινόμενο αυτό προς το παρόν δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο το παρακολουθούν και «αν χρειαστεί θα επανεκτιμήσουμε την όλη σεισμική δραστηριότητα».

Όπως εξήγησε η Μαγνησία είναι μία περιοχή που δίνει μεγάλα μεγέθη σεισμών. Όχι, όμως το Τρίκερι. «Στην περιοχή γίνονται σεισμοί αλλά όχι σε μεγάλα μεγέθη. Η Μαγνησία δίνει μεγάλα μεγέθη αλλά όχι σε αυτή την περιοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο στην παρούσα φάση συλλέγουν στοιχεία, λέγοντας πως «τις τελευταίες 4 μέρες έχουν γίνει περίπου 40 σεισμοί από 1,5 Ρίχτερ μέχρι 3,8 Ρίχτερ».