Στις 28 Ιουνίου του τρέχοντος ο πολυαγαπημένος Μελ Μπρουκς έκλεισε τα 95 του χρόνια. Κάποιοι θα έλεγαν ότι είμαστε τυχεροί και μόνο που τον έχουμε ακόμα κοντά μας, να, όμως, που είμαστε τόσο τυχεροί που επιστρέφει στην ενεργό δράση.

Όταν το 1981 ο Μελ Μπρουκς έκανε το History of the World: Part 1 –στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ως «Η Τρελή Ιστορία του Κόσμου»– το Part 1 στον τίτλο δεν ήταν παρά ένα ακόμα παλαβό αστείο. Ο Μπρουκς ουδέποτε σχεδίαζε να κάνει πραγματικά sequel στο σπονδυλωτό φιλμ, ούτε καν μετά την εισπρακτική του επιτυχία.

Ποτέ μη λες ποτέ, όμως, και να που στα 95 του βρέθηκε να ετοιμάζει ένα δεύτερο μέρος σε εκείνη την ταινία υπό την μορφή μιας μίνι σειράς 8 επεισοδίων για λογαριασμό της streaming πλατφόρμας Hulu.

Το σενάριο της σειράς θα το αναλάβει ο ίδιος, με τη συνδρομή ενός στρατού σεναριογράφων, όπως είθισται να συμβαίνει στην αμερικανική τηλεόραση, ενώ θα εκτελέσει και χρέη executive producer.

Θυμίζουμε ότι η πρωτότυπη ταινία αποτελούνταν από σκετσάκια που εξελίσσονταν σε διαφορετικές, σημαδιακές χρονολογικές περιόδους και γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας, από τη Λίθινη εποχή και τον Μυστικό Δείπνο ως τη Γαλλική Επανάσταση.

Ουδείς γνωρίζει ακόμα ποια σημαντικά γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας σχεδιάζει να παρωδήσει η δαιμόνια πένα του Μπρουκς. «Δεν βλέπω την ώρα να πω για ακόμα μια φορά την αλήθεια πίσω από απίστευτα ψέματα που έχουν περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως ιστορικά γεγονότα» δηλώνει ο ίδιος.

Το σενάριο ξεκινά να γράφεται μέσα στον μήνα, με την παραγωγή να ξεκινά γυρίσματα την άνοιξη του 2022.