Τρόπο να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών στα αυγά φαίνεται να βρήκαν ορισμένοι Αμερικανοί καταναλωτές.

Βλέποντας τις τιμές να ανεβαίνουν σκέφτηκαν ότι μία λύση είναι να αγοράσουν νεοσσούς, οι οποίο μεγαλώνοντας θα γεννούσαν αυγά. Η ζήτησε για νεοσσούς αυξήθηκε κατακόρυφα κατά την έναρξη της πανδημίας το 2020, ωστόσο, παρατηρείται ότι και τώρα η αύξηση είναι ραγδαία, με αποτέλεσμα τα εκκολαπτήρια να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν.

Η Τζίντζερ Στίβενσον, διευθύντρια μάρκετινγκ στο εκκολαπτήριο Murray McMurray στην Αϊόβα υποστηρίζει ότι η εταιρεία έχει ελλείψεις σε ορισμένες αναπαραγωγικές ράτσες κότας, καθώς οικογένειες προσπαθούν να αντισταθμίσουν την ραγδαία αύξηση τιμών και την περιορισμένη διαθεσιμότητα αυγών.
Παντοπωλεία βάζουν όριο στις αγορές αυγών

Εκκολαπτήρια στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη φέτος. Πολλοί αποδίδουν την έξαρση στις υψηλές τιμές των τροφίμων και ιδιαίτερα στα αυγά, τα οποία τον Δεκέμβριο κόστισαν 59,9% περισσότερο από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα.

«Είναι αυτές οι τιμές των αυγών. Οι άνθρωποι ανησυχούν πραγματικά για την ασφάλεια των τροφίμων», δήλωσε η Μέγκαν Χάουαρντ, η οποία διευθύνει τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ για το Meyer Hatchery στο βορειοανατολικό Οχάιο.

Οι NYTimes σημειώνουν ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η αναζήτηση στην Google για την «εκτροφή κοτόπουλων» σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Την ίδια ώρα, που άνθρωποι αναζητούν νεοσσούς, ορισμένα παντοπωλεία άρχισαν να βάζουν φρένος στην αγορά αυγών, περιορίζοντας τους πελάτες σε ένα ή δύο κουτιά τον καθένα. Και επειδή τα αυγά αποτελούν σημαντικό συστατικό σε προϊόντα όπως τα αρτοσκευάσματα και η μαγιονέζα, οι αυξήσεις των τιμών έχουν ξεφύγει.

«Καθώς υπάρχουν όλο και περισσότερες ελλείψεις, αυτό οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους να θέλουν να μεγαλώσουν μόνοι τους όσα καταναλώνουν», ανέφερε η Στίβενσον.

Με πληροφορίες NYTimes