Την υιοθέτηση μίας εφαρμογής που θα επιτρέπει σε γυναίκες που βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους να πατούν το «κουμπί πανικού» στο κινητό τους να καταγγέλλουν το περιστατικό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υιοθέτηση εφαρμογής, με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας και την αρωγή της Vodafone, στην ειδική εκδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών, που πραγματοποιήθηκε τη Βουλή.

Το panic button, όπως είπε, χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών γυναικείων οργανώσεων. Προγράμματα για την υγεία των γυναικών

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην υγεία των γυναικών κάνοντας ειδική μνεία στο «Φώφη Γεννηματά» που αφορά ολοκληρωμένες εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και του τραχήλου της μήτρας που αφορά σε περισσότερες από 1,5 εκατ. γυναίκες.

«Η σκέψη μας πηγαίνει στο δράμα που ζουν και τον ηρωισμό της μάνας της Ουκρανίας. Αλλά και η σκέψη μας να πάει στην Ρωσίδα μάνα που έχασε το γιο της ως θύμα σε έναν άδικο και αχρείαστο πόλεμο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Η Ελλάδα έχει πάρει θέση στην πλευρά της ειρήνης”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού έκανε ειδική αναφορά και τις γυναίκες της Ρωσίας που δεν θα ξαναδούν τα παιδιά τους που πήγαν σε έναν άδικο και αχρείαστο -όπως είπε- πόλεμο , τόνισε ότι σε έναν κόσμο που αλλάζει με τη βία η Ελλάδα έχει αναλάβει τις ευθύνες της κι έχει πάρει θέση στην πλευρά της ειρήνης, της σταθερότητας και του διεθνούς δικαίου και θα παραμείνει σταθερά στην πλευρά της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Όταν απειλείται η σταθερότητα και η νομιμότητα τα σύνορα, οι διεθνείς συνθήκες και τα δικαιώματα αμφισβητούνται, ο αγώνας κατά του κατακτητικού αυταρχισμού γίνεται αυτόματα και αγώνας για την ισότητα των δύο φύλων και την προστασία των πιο ευάλωτων», είπε και πρόσθεσε πως τα σύνορα της Ουκρανίας μετατρέπονται σε σύνορα ανάμεσα στο παρελθόν και στις ανθρώπινες κατακτήσεις των τελευταίων αιώνων.