Τα ξίφη τους διασταύρωσαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Κατά την έναρξη της δευτερολογίας του, ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε: «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου».

Πρόσθεσε, μάλιστα, σε σκεπτικό ύφος: «Μιας και έχω δύο λογογράφους, να σας στείλω τον ένα μήπως τακτοποιήσει λίγο της σκέψη σας, διότι καταφέρατε να μιλήσετε για όλα αλλά να μην απαντήσετε σε κανένα από τα ερωτήματα τα οποία έθεσα».

Αναφερόμενος στη δήλωση Τσίπρα πως ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας, έκανε λόγο για απρέπεια, σημειώνοντας: «Κάνατε και χιουμοράκι λέγοντας ότι δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός. Οι Έλληνες μού ανέθεσαν τη διακυβέρνησης μιας χώρας που εσείς προσπαθούσατε να κατεδαφίσετε επί 5 χρόνια και αυτό είναι δύσκολο έργο». 
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «τα παραδείγματά του είναι ψεύτικα»: «Συγχέετε τις υπερωρίες με τη διευθέτηση χρόνου εργασίας. Οποιοσδήποτε εργαζόμενος δουλέψει παραπάνω υπερωρίες θα πάρει περισσότερα λεφτά. Τελεία και παύλα. Και είναι ντροπή να παρουσιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Ισχύει ο απαράβατος κανόνας περισσότερη δουλειά, περισσότερα λεφτά». 

«Μας είπατε ότι νομοθετούμε για την ελίτ. Αλήθεια; Ο εργαζόμενος πατέρας που θα παίρνει γονική άδεια είναι ελίτ; Ο νέος πατέρας που προστατεύεται από απόλυση είναι ελίτ; Οι εργαζόμενοι στα κούριερ είναι ελίτ; Πώς αναπαράγετε τέτοια στερεότυπα;» διερωτήθηκε ακόμα ο πρωθυπουργός. 

«Με το εργασιακό νομοσχέδιο αναμετρώνται οι δυνάμεις της πραγματικά προοδευτικής σκέψης με τις δυνάμεις της συντήρησης» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρωτολογία του, σημειώνοντας παράλληλα, πως «κάθε πρόοδος προϋποθέτει τολμηρές αλλαγές και είναι γνωστό πως πάντα οι αλλαγές θα έχουν πολλούς εχθρούς». Χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο φιλεργατικό και βαθιά αναπτυξιακό, αλλά και «χρέος προς τη νέα γενιά για καλύτερες δουλειές», ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι καταθέτει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα του άρθρα του νομοσχεδίου «για να αναλάβετε τις ευθύνες σας επώνυμα και φανερά»