Χορούς, τραγούδια και εικόνες από τις προηγούμενες διοργανώσεις περιλάμβανε η εντυπωσιακή τελετή έναρξης του Μουντιάλ, έγινε στο Κατάρ.

Ο Μόργκαν Φρίμαν εμφανίστηκε στη σκηνή του «Αλ Μπάιτ» στην Ντόχα, όπως και μασκότ προηγούμενων διοργανώσεων.

Η εμφάνιση του ηθοποιού ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική, καθώς μπήκε στο γήπεδο με ένα ντόπιο αγόρι με αναπηρία και ο λόγος του αναφερόταν στην ένωση των ανθρώπων και τη συσπείρωση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Λίγο αργότερα, τα βλέμματα έπεσαν στους χορευτές «Ardah», οι οποίοι προσέφεραν ένα σόου κρατώντας σπαθιά και φορώντας παραδοσιακά ρούχα, πριν πραγματοποιηθεί ένας χορός με τις σημαίες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο Μουντιάλ 2022.

Στη συνέχεια, στο χορό συμμετείχαν και μασκότ από τα προηγούμενα Μουντιάλ. Την παράσταση έκλεψε βέβαια η τεράστια μασκότ του Κατάρ La’eeb, ενώ λίγο αργότερα το κορεατικό συγκρότημα «BTS» ξεσήκωσε τον κόσμο με το νέο του single που λέγεται «Dreamers», με τη συμμετοχή του τραγουδιστή από το Κατάρ, Fahad Al-Kubaisi


Στη συνέχεια πήρε τον λόγο του Εμίρη του Κατάρ, για τα λόγια του οποίου δεν υπήρξε μετάφραση, ενώ κλείνοντας την τελετή, επέστρεψαν στη σκηνή οι μασκότ και πυροδοτήθηκαν κάποια ακόμα πυροτεχνήματα