Καταποντίζεται η Αττική με τον «Μπάλλο» να δείχνει τα δόντια του, ενώ στο επίκεντρο των πλημμυρών βρίσκονται τρεις περιοχές της πρωτεύουσας.

Ο “Μπάλλος” σφυροκοπά την Αττική με τα Πατήσια, το Περιστέρι και τους Αμπελόκηπους να δέχονται τα ισχυρότερα πλήγματα από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, Πατήσια και Περιστέρι έχουν πλημμυρίσει με τα χιλιοστά της βροχής να φτάνουν τα 120 μέσα σε επτά ώρες.

Την τριάδα συμπληρώνουν οι Αμπελόκηποι με 108 χιλιοστά βροχής κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το meteo.

Για «μεγάλες ραγδαιότητες βροχής» στην Αθήνα έκανε λόγο και ο Τ. Κολυδάς, με αποτέλεσμα στην πρωτεύουσα «να ξεπεράσουμε και τα 100 mm».

Πώς θα κινηθεί ο «Μπάλλος»

Έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική οι ισχυρές καταιγίδες θα διαρκέσουν ένα 24ωρο, ήτοι από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ (στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης). Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.