ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπακαλιάρος κομμένος σε μικρές μερίδες
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml μπύρα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Ντιπ γιαουρτιού250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού

αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗΝα έχετε ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο για 2-3 ημέρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές την ημέρα.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια προσθέτετε την μουστάρδα ρίγανη & θυμάρι και την μπύρα και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να φτιάξετε ένα κουρκούτι.
Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε ελαιόλαδο.
Τηγανίζετε τον μπακαλιάρο σε δυνατή πάντα φωτιά και τον στραγγίζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λιπαρά.
Για να φτιάξετε το ντιπ γιαουρτιού, προσθέτετε σε ένα μπολ το γιαούρτι και την λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά.
Τέλος, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα την προτίμησή σας.
Σερβίρετε για μεζέ τον μπακαλιάρο μαζί με το ντιπ γιαουρτιού.