Όπως έγινε γνωστό, μία καταγγελία για «ανάρμοστη συμπεριφορά» εναντίον του ηθοποιού Μπιλ Μάρεϊ, ήρθε στο φως και ήταν αρκετή για να σταματήσει η παραγωγή.

Σύμφωνα με το Deadline, τα γυρίσματα της ταινίας Being Mortal της Searchlight διακόπηκαν τη Δευτέρα, 18 Απριλίου, ενώ, στη συνέχεια, οι συντελεστές της ταινίας έλαβαν μία επιστολή που ανέφερε: «Μάς γνωστοποιήθηκε μία καταγγελία την οποία και εξετάσαμε αμέσως. Αφού διερευνήσαμε τις συνθήκες, αποφασίσαμε ότι, στην παρούσα φάση, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η παραγωγή».

Δεν αναφέρεται το όνομα του Μάρεϊ στην καταγγελία

Στην επιστολή μπορεί να μην αναφέρεται το όνομα του Μάρεϊ, ωστόσο, το Deadline κατονόμασε τον ηθοποιό, ενώ ακολούθησαν οι New York Times, οι οποίοι επικαλέστηκαν ανώνυμη πηγή, σύμφωνα με την οποία τα γυρίσματα διακόπηκαν λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς» του.

Η ταινία, ονόματι Being Mortal είναι διασκευή του Being Mortal: Medicine and What Matters in the End. Πρόκειται για μία μυθοπλαστική εξερεύνηση του θανάτου, μέσα από τα μάτια του χειρουργού Atul Gawande. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο  Aziz Ansari ο οποίος και πρωταγωνιστεί στην ταινία μαζί με τους Murray και Seth Rogen. 

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα διαρκέσει η παύση των γυρισμάτων. Σύμφωνα με την επιστολή της Searchlight, «ελπίζουμε η παραγωγή να συνεχιστεί και συνεργαζόμαστε με τον Aziz και τον Youree Henley (σ.σ. ο παραγωγός) ώστε να καθορίσουμε το χρονοδιάγραμμα».

Το Deadline επικοινώνησε με την εταιρεία παραγωγής και την πλευρά του Murray, ωστόσο, καμία από τις δύο πλευρές δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα