Μπουκιές ομελέτας με μπρόκολο
Ένας εναλλακτικός τρόπος να φάμε το μπρόκολο, που εδώ συνδυάζεται με αυγά, ανθότυρο και τσένταρ. Αυτή η χορταστική και υγιεινή ομελέτα, που ψήνεται σε φόρμες με θήκες για μάφινς, αρέσει και στα παιδιά. Δοκιμάστε την!
Υλικά
- 300 γρ. μπρόκολο
- 4 αυγά και 4 ασπράδια
- 200 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. τριμμένο τσένταρ
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά, στραγγίστε το και ψιλοκόψτε το.
- Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με τα ασπράδια, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το αλεύρι, το τριμμένο τσένταρ, το ανθότυρο και το μπρόκολο.
- Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό από 8 φόρμες με θήκες για μάφινς και μοιράστε την ομελέτα σε αυτές. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.