Ένας εναλλακτικός τρόπος να φάμε το μπρόκολο, που εδώ συνδυάζεται με αυγά, ανθότυρο και τσένταρ. Αυτή η χορταστική και υγιεινή ομελέτα, που ψήνεται σε φόρμες με θήκες για μάφινς, αρέσει και στα παιδιά. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 300 γρ. μπρόκολο
  • 4 αυγά και 4 ασπράδια
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά, στραγγίστε το και ψιλοκόψτε το.
  2. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με τα ασπράδια, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το αλεύρι, το τριμμένο τσένταρ, το ανθότυρο και το μπρόκολο.
  3. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό από 8 φόρμες με θήκες για μάφινς και μοιράστε την ομελέτα σε αυτές. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.