Το πρωθυπουργικό γραφείο απέτυχε να αρνηθεί τις υπόνοιες ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη μετακομίσει από το διαμέρισμά του στην Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς μπαίνει στο τελευταίο 15ήμερό του στην εξουσία.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας επέστρεψε από την Ελλάδα -όπου την περασμένη εβδομάδα απόλαυσε τις διακοπές του με τη σύζυγό του, Κάρι- καθώς μετράει αντίστροφα για τις τελευταίες του ημέρες στην εξουσία.
Ο Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, από το Τσάκερς χθες το απόγευμα. Ενώ, όμως, επρόκειτο να εργαστεί από την Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα, εκπρόσωποί του αρνήθηκαν να πουν εάν θα έμενε τη νύχτα ή θα επέστρεφε ξανά στο Τσέκερς.
Την περασμένη εβδομάδα, φορτηγά μετακόμισης εντοπίστηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ οι Τζόνσον απολάμβαναν ένα καλοκαιρινό διάλειμμα στην Ελλάδα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα επέστρεφε ξανά στο διαμέρισμά του.
Μεταξύ Ντάουνινγκ Στριτ και Τσέκερς θα περάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην εξουσία ο Μπόρις Τζόνσον
Αντίθετα, λέγεται ότι ο Τζόνσον σχεδίαζε να περάσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του στο Τσέκερς, το οποίο βρίσκεται 90 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Νούμερο 10.
Ερωτηθείσα σήμερα εάν ο πρωθυπουργός θα μετακινείται πλέον από και προς το Νο10 ή θα μείνει στην Ντάουνινγκ Στριτ αυτήν την εβδομάδα, μια εκπρόσωπος δήλωσε στη Mail Online πως «ο πρωθυπουργός θα εργάζεται από την Ντάουνινγκ Στριτ και το Τσέκερς αυτή την εβδομάδα. Θα αναφερθώ μόνο στα εργασιακά ραντεβού του, τα οποία θα γίνονται και από την Ντάουνινγκ Στριτ και από το Τσέκερς».
Στο νότιο Λονδίνο θα μετακομίσει μάλλον ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός του, των Συντηρητικών, και από την πρωθυπουργία στις 7 Ιουλίου, θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας μέχρι το κόμμα να εκλέξει νέο πρόεδρο, που θα αναλάβει και την πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να μετακομίσει με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του στο νότιο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Ντάλγουιτς Βίλατζ.