Ένας ανώνυμος εκατομμυριούχος θα πληρώσει κάτι παραπάνω από 19 εκατομμύρια δολάρια για να δειπνήσει με τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, αφού κέρδισε στην 21η και τελευταία δημοπρασία προς όφελος μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά τους άστεγους στο Σαν Φρανσίσκο.

Η δημοπρασία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια. Όταν «έκλεισε», την περασμένη Παρασκευή, η τιμή είχε φτάσει τα 19.000.100 δολάρια, σύμφωνα με το eBay.

Η προσφορά στη δημοπρασία ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 4,57 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε το 2019 ο επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων Τζάστιν Σαν.

Ο 91χρονος Γουόρεν Μπάφετ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, συγκέντρωσε περίπου 53,2 εκατομμύρια δολάρια για τη συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση στις 21 δημοπρασίες που ξεκίνησαν το 2000.

«Έχω γνωρίσει πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Το μοναδικό χαρακτηριστικό είναι ότι αισθάνονται ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό» δήλωσε ο Μπάφετ.