Υλικά

  • 1 κιλό μύδια φρέσκα, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι έ.π. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • αλάτι, μπόλικο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια ψηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

Σκεπάζουμε και αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Όταν τα δούμε να ανοίγουν, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή στους χρόνους, τα μύδια πρέπει να ανοίξουν, όχι να παραβράσουν για να είναι ζουμερά και νόστιμα.