Υλικά συνταγής για μύδια αχνιστά

    500 γραμμάρια μύδια

    3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

    1 κρεμμυδάκι μικρό

    βούτυρο

    θυμάρι

    λίγο λευκό κρασί για το σβήσιμο

    λίγο μαϊντανό

    χυμό από ένα λεμόνι

    αλάτι

    πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για μύδια αχνιστά

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, στο τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο.

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και το θυμάρι και σοτάρουμε.

    Σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

    Μόλις ανοίξουν τα μύδια μας κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι, τον μαϊντανό, το αλάτι το πιπέρι και σερβίρουμε.

    Αν θέλουμε να δέσουμε τη σάλτσα μας, αφού έχουμε βγάλει τα μύδια, βάζουμε λίγο βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Πώς πλένουμε τα μύδια

Μιλάμε φυσικά, πάντα, μόνο για φρέσκα μύδια.

Μπορεί το μαγείρεμα των μυδιών να μην είναι τόσο δύσκολο, αλλά η προετοιμασία τους είναι λίγο απαιτητική, ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που πολλοί τα αποφεύγουν.

Ο καθαρισμός των μυδιών γίνεται ως εξής: Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπολ με νερό και τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το μουστάκι τους. Στη συνέχεια με ένα συρματάκι τρίβουμε καλά το κέλυφος και πλένουμε με άφθονο νερό.

Βάζουμε στην κατσαρόλα μόνο τα κλειστά μύδια, θα ανοίξουν με το άχνισμα. Οσα παραμένουν κλειστά μετά το άχνισμα τα πετάμε.