Το φαινόμενο των κορωνοπάρτι επιχειρεί να σταματήσει η ΕΛ.ΑΣ. στήνοντας ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Το κωδικό όνομα αυτού, «Μύκονος».

Αν και η τουριστική περίοδος έχει μόλις ξεκινήσει ήδη έχει αρχίσει το φαινόμενο της διοργάνωσης πάρτι σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως έδειξε η εμπειρία του περσινού καλοκαιριού, αλλά και όπως είναι γνωστό πλέον από τα δεδομένα που υπάρχουν από τον 1,5 χρόνο πανδημίας, τα κορωνοπάρτι μπορούν να προκαλέσουν τοπική έκρηξη κρουσμάτων και συνεπώς τοπικά lockdown με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, τον τουρισμό κλπ. και για αυτό θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της διοργάνωσής τους

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ομάδα κρούσης για τα κορωνοπάρτι που ετοιμάζεται θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

–    10μελείς ομάδες κρούσης (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)

–    Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης

–    Drones περιπολιών

–    Κέντρο επιχειρήσεων

–    «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών

Ήδη στη Μύκονο έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες στα σοκάκια, ενώ έχουν επιστρατευτεί 15 drones που θα πετούν πάνω από ύποπτα σημεία και θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων έτσι ώστε αν όντως διαπιστωθεί ότι διοργανώνεται κορωνοπάρτι να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.

Πέρα από τις βίλες στο… μάτι της αστυνομίας μπαίνουν επίσης πλατείες, πεζόδρομοι και ταράτσες, αλλά και παραλίες, που συχνά έχει διαπιστωθεί το τελευταίο διάστημα γίνονται χώροι φιλοξενίας πάρτι.