Φέρεται να σχεδιάζει «πάρτι μόνο για τρίτη ηλικία»
Άδεια, κατά τις πληροφορίες που έρχονται στο «φως», είναι η καφετέρια στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, η οποία έδιωξε πελάτες γιατί ήταν ηλικιωμένοι, μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Την Πέμπτη, δύο ηλικιωμένοι θέλησαν να καθίσουν στην καφετέρια, αλλά υπάλληλος ενημέρωσε πως δεν μπορούν γιατί είναι η πολιτική του καταστήματος να μην δέχεται άτομα της ηλικίας τους. Άλλος πελάτης βρέθηκε μπροστά στην έντονη συζήτηση της υπαλλήλου μαζί τους και όταν ρώτησε γιατί δεν τους επετράπη να καθίσουν, εκείνη του έδωσε την ίδια απάντηση.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, με ανάρτησή του στα social media, ζήτησε συγγνώμη και σημείωσε πως την ευθύνη για την άσχημη αντιμετώπισή τους έχει ένας νέος υπεύθυνος, ο οποίος αποφάσισε – αφ΄εαυτού, όπως είπε – να προσδώσει μία συγκεκριμένη εικόνα στην πελατεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Alpha, υπάρχει ακόμη μία καταγγελία για ανάλογη συμπεριφορά σε ηλικιωμένους τον περασμένο Ιούλιο. Από τη μέρα της γνωστοποίησης της είδησης, τα τραπεζοκαθίσματα της καφετέριας είναι άδεια, όπως φαίνεται και από τις σχετικές εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Κατά το ίδιο μέσο, ο ιδιοκτήτης, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, φαίνεται να πήρε τηλέφωνο στο Α’ ΚΑΠΙ της Νέας Σμύρνης και πρότεινε τη διοργάνωση πάρτι με DJ μόνο για ηλικιωμένους.

Σημειώνεται, πάντως, πως η απαγόρευση εισόδου είναι παράνομη και υπάρχει νομικό δεδικασμένο από το 2016, μετά από ανάλογο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη. Η λεγόμενη «πόρτα» λογίζεται ως προσβολή της προσωπικότητας και ο παθών μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για ηθική βλάβη.