Με το Αφγανιστάν να βυθίζεται στο χάος από τις 15 Αυγούστου, έπειτα από την επικράτηση των Ταλιμπάν και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, ο Μπάιντεν απευθύνεται στον λαό της Αμερικής.

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό θα απευθύνει σήμερα ο Τζο Μπάιντεν, που δέχεται σκληρή επίθεση για τους χειρισμούς του στο Αφγανιστάν.

Αυτό είναι το τρίτο διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ προς τον λαό της χώρας του.

Παράλληλα, θα ενημερώσει τους Αμερικανούς πολίτες για τα μέτρα για την πορεία της επιχείρησης εκκένωσης Αμερικανών και Αφγανών προσφύγων από την Καμπούλ, αλλά και τον κυκλώνα Χένρι, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η ομιλία Μπάιντεν θα γίνει 22:00 το βράδυ, τοπική ώρα Ελλάδας, αφού πρώτα το επιτελείο του που είναι αρμόδιο για την εθνική ασφάλεια, τον ενημερώσει για τα νεότερα από τις υπηρεσίες πληροφοριώνΥπενθυμίζεται πως τον 15Αύγουστο, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ και άλλες αφγανικές μεγάλες πόλεις με… περίπατο.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν την… κοπάνησε νύχτα, με τον πρώην Πρόεδρο, Ασράφ Γκάνι, να παίρνει μαζί του βαλίτσες γεμάτες με χρήματα.

Τέλος, οι πρεσβείες των ΗΠΑ και των δυτικών χωρών εκκενώνονται όπως όπως, ενώ αμερικανικά όπλα έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν, με το χάος να διασπείρεται ανεξέλεγκτα στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.