Αυτή τη φορά η μεγάλη ελληνική κινηματογραφική οικογένεια της Νία Βαρντάλος επιστρέφει στην πατρίδα.

Με μια μεγάλη έλλειψη βεβαίως, αυτή του αξιαγάπητου Γκας Πορτοκάλος, κατά κόσμον Μάικλ Κόνσταντιν (1927-2021) ο οποίος έχει φύγει πραγματικά από τη ζωή στα 94 του χρόνια, όπως και ο ήρωας που υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία στην κινηματογραφική οθόνη.

Ο αξέχαστος Γκας Πορτοκάλος θα κάνει όλη την οικογένεια να γυρίσει πια πίσω στην Ελλάδα. Μπορεί να μην ψεκάζει πια τα μέλη της οικογένειά του με το καθαριστικό «Windex» ούτε θα επιμένει να ψάχνει και να αποδίδει αυθαίρετα την ελληνική προέλευση κάθε λέξης που ακούει, αλλά θα σταθεί η αιτία, με την αποχώρησή του από τη ζωή, να βρεθεί επί ελληνικού εδάφους όλη η υπόλοιπη οικογένεια.

Οι Πορτοκάλος, λοιπόν, γυρνούν στο χωριό, αναζητούν τις ρίζες τους και βιώνουν ένα, όπως συνηθίζουν, ανατρεπτικό ταξίδι, με τον δικό τους ιδιαίτερο, μοναδικό, εξωστρεφή και «φωνακλάδικο» τρόπο.

Αγαπιούνται, συγκινούνται και συγκινούν, τσακώνονται, γελούν, διασκεδάζουν, μέσα από τη ματιά της σεναριογράφου και -εδώ σε αυτή την τρίτη ταινία πια και- σκηνοθέτιδας, Νία Βαρντάλος.

Ο αξέχαστος Γκας Πορτοκάλος θα κάνει όλη την οικογένεια να γυρίσει πια πίσω στην Ελλάδα.

Οι βασικοί συντελεστές

Όταν το 2002, έβγαινε στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία «Γάμος αλά ελληνικά», προφανώς η Νία Βαρντάλος που είχε δεχθεί τόση απόρριψη στην αρχή της καριέρας της από το Χόλιγουντ, δεν περίμενε ότι θα γνώριζε τόσο μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια κωμωδία άλλωστε που κέρδισε τις καρδιές του κοινού από την πρώτη προβολή.

Τώρα υπογράφει και τη σκηνοθεσία η Νία Βαρντάλος. Η παραγωγή είναι των Ρίτα Γουίλσον, Τομ Χανκς και Γκάρι Γκέτζμαν.

Η Νία Βαρντάλος ως Τούλα και ο Τζον Κορμπέτ ως Ίαν, το αγαπημένο ζευγάρι, επιστρέφει μαζί με όλους τους συγγενείς της ευρύτερης οικογένειας, θείες, θείους, αδέρφια, ξαδέρφια και αν μη τι άλλο υπόσχεται κωμικές στιγμές σε ελληνικό φόντο.
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=5uSIsLYPdrg