Τη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε “Killers Of The Flower Moon” αναμένουν πως και πως οι φανς του σκηνοθέτη για πολλούς λόγους. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο ΝτιΚάπριο βασίζεται σε ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν. Το γουέστερν – το πρώτο του Σκορσέζε – θα ερευνά τις δολοφονίες των ιθαγενών Οσέιτζ στην Οκλαχόμα του 1920, όπου ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου.

Το κινηματογραφικό έργο έχει προϋπολογισμό άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων και θα είναι η πιο ακριβή ταινία του Σκορσέζε μέχρι σήμερα. Η ταινία “Killers Of The Flower Moon” πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Apple TV+.
Ο Ντε Νίρο υποδύεται τον ισχυρό ιδιοκτήτη ράντσου, Γουίλιαμ Χέιλ, ενώ ο Ντι Κάπριο τον ανιψιό του, Έρνεστ Μπέρκχαρτ. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, παρουσιάζει την αληθινή ιστορία ενός κτηνοτρόφου και εκβιαστή κατά τη δεκαετία του 1920 στην Οκλαχόμα. Η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της, την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη της Αμερικής.

Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Οι δολοφονίες των μελών της φυλής προσέλκυσαν ακόμα και την προσοχή του τότε νεοσύστατου FBI.
Ο 47χρονος frontman των White Stripes, Τζακ Γουάιτ αναμένεται να εμφανιστεί στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε “Killers Of The Flower Moon”

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε αποκαλύψει ότι τραυμάτισε το πόδι του στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Σκορσέζε. Ο 78χρονος ηθοποιός είχε πει στον ιστότοπο IndieWire ότι το ατύχημα ήταν “απροσδόκητο” αλλά “διαχειρίσιμο” πριν από το Tribeca Film Festival, το ετήσιο φεστιβάλ ταινιών που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη στη Νέα Υόρκη. Είναι η ένατη φορά που ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο συνεργάζεται με τον Μάρτιν Σκορσέζε. Η πιο πρόσφατη ταινία και μάλιστα κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ ήταν “Ο Ιρλανδός”.
Στο κάστ και ο Τζακ Γουάιτ των White Stripes

Οι σταρ της κάντρι μουσικής Τζέισον Ίζμπελ και Στέρτζιλ Σίμπσον θα εμφανιστούν επίσης στην ταινία. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο μουσικής της ταινίας Ράνταλ Πόστερ, οι Ίζμπελ και Σίμπσον είναι μόνο δύο από τους τέσσερις μουσικούς που πρόκειται να συμμετάσχουν στην ταινία και όχι “παίζοντας μουσική” στους ρόλους τους.

Μιλώντας στο podcast “The Moment” ο Πόστερ επιβεβαίωσε ότι ένας ακόμη μουσικός που θα έχει ρόλο στην ταινία είναι ο Τζακ Γουάιτ, πρώην αρχηγός των βραβευμένων με 5 βραβεία Grammy, White Stripes.