Πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη αιφνιδιαστικά το πρωί της Τετάρτης στην Ουκρανία και συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι κυκλοφορούν από το πρωί της Τετάρτης.

«Ουδέν σχόλιο, δεν έχουμε κάτι επ’ αυτού» απαντούν επισήμως συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου, χρησιμοποιώντας τη διπλωματική τακτική της σιωπηράς αποδοχής. Άλλωστε, αν ήταν αναληθές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε στην Ουκρανία από το πρωθυπουργικό γραφείο το πιο εύκολο και απλό θα ήταν να διαψευστεί η πληροφορία, καθαρά και ξάστερα. Είναι προφανές ότι η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει για λόγους ασφαλείας τη μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό της Ουκρανίας και τη συνάντησή του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αλλωστε δεν είναι μόνο η ασφάλεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και η ασφάλεια του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον οποίο λαμβάνονται πρωτοφανή μέτρα προστασίας σε μια περίοδο που οι πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αναζωπυρώνονται και ο Βλαντίμιρ Πούτιν απειλεί ακόμη και με πυρηνικό χτύπημα σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ εμπλακεί στον πόλεμο

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βουκουρέστι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό που είχε ανακοινωθεί- σήμερα το πρωί επρόκειτο να μεταβεί στο Βουκουρέστι για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το Βουκουρέστι βρίσκεται σχεδόν στο μέσον της απόστασης μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Οδησσού. Οπότε, σε μια περίοδο που το Κίεβο ζητά να συνεχιστεί η διεθνής στήριξη και ο εφοδιασμός του ουκρανικού στρατού με όπλα, δεν είναι καθόλου απίθανο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «λοξοδρόμησε» ελαφρώς και να προσγειώθηκε στην Οδησσό για ένα τετ-α-τετ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οπως είχε παλαιότερα ανώτατος Αμερικανός διπλωμάτης, η Ελλάδα απέχει μόλις 1.000 χιλιόμετρα από την Οδησσό της Ουκρανίας και το Βουκουρέστι (σε ευθεία γραμμή) είναι σχεδόν στο ήμισυ της απόστασης από το βορειότερο άκρο της Ελλάδας μέχρι την Οδησσό της Ουκρανίας, μιας πόλης με μακρά ελληνική παράδοση όπου φημολογείται ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.