Οι μισθοφόροι της Wagner απείλησαν με πορεία προς τη Μόσχα μετά την είδηση ότι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν ήταν μεταξύ των νεκρών σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα.

Τα κανάλια Telegram με σχέσεις με τον Πριγκόζιν ανακοίνωσαν τον θάνατό του το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά την είδηση της συντριβής, και ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκε από “προδότες” εντός της Ρωσίας.
Επιβεβαιώνεται ο θάνατος του Πριγκόζιν – «Σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών» λένε υποστηρικτές

Ρώσοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Πριγκόζιν βρισκόταν στο αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη σε ένα χωράφι, σκοτώνοντας και τους δέκα επιβαίνοντες, μόλις δύο μήνες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματός του κατά του καθεστώτος Πούτιν.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών δημοσίευσε έναν κατάλογο όσων πίστευε ότι επέβαιναν στην πτήση, συμπεριλαμβανομένου του Πριγκόζιν και του αναπληρωτή του Dmitry Utkin.

Ωστόσο, ο Keir Giles, από τη δεξαμενή σκέψης Chatham House με έδρα το Λονδίνο, προειδοποίησε: «Ανακοινώθηκε ότι ένας επιβάτης με το όνομα Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν στο αεροσκάφος – αλλά είναι επίσης γνωστό ότι πολλά άτομα έχουν αλλάξει το όνομά τους σε Yevgeny Prigozhin, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να συσκοτίσει τα ταξίδια του. Ας μην εκπλαγούμε αν εμφανιστεί σύντομα σε ένα νέο βίντεο από την Αφρική».

Εν τω μεταξύ, καθώς έγινε γνωστή η είδηση, οι υποστηρικτές της Βάγκνερ κατέθεσαν φόρο τιμής στον διοικητή της έξω από το πρώην κέντρο Βάγκνερ στην Αγία Πετρούπολη. Ο Πούτιν δεν έχει ακόμη σχολιάσει, αλλά χθες το βράδυ παρακολούθησε μια συναυλία.

Αν και η αιτία της συντριβής δεν είναι ξεκάθαρη, τα ρωσικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από εικασίες ότι ένα κιβώτιο εκλεκτού κρασιού στο αεροσκάφος μπορεί στην πραγματικότητα να ήταν μεταμφιεσμένη βόμβα