Θέμα συζήτησης και… ανησυχίας έχουν γίνει οι πύραυλοι Spike, που αγόρασε η Ελλάδα από το Ισραήλ. Το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ «βλέπει» τους πυραύλους να στρέφονται κατά της Τουρκίας και υπενθυμίζουν ακόμη και τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2022 ότι θα χρησιμοποιήσει τους S-400 «ενάντια σε όποιον επιτεθεί στη χώρα μας με πυραύλους».
Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Η εφημερίδα Γενί Μεσάζ με τίτλο «Τοποθετούν πυραύλους στα σύνορά μας» υποστηρίζει ότι:

«Ενώ η Ελλάδα στοιβάζει όπλα στα νησιά του Αιγαίου και πολύ κοντά στα σύνορά μας, η τύχη των συστημάτων αεράμυνας S-400 που αγόρασε η Τουρκία ξοδεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια γεννά ερωτηματικά.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο πρόεδρος Erdogan σχετικά με αυτό το θέμα των S-400 όταν του τέθηκε η ερώτηση: «Πού θα χρησιμοποιηθούν;» απάντησε λέγοντας ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρη:« Ενάντια σε όποιον επιτεθεί στη χώρα μας με πυραύλους».

Με τίτλο «Η Ελλάδα θα στρέψει τους πυραύλους προς την Τουρκία» η φιλοκυβερνητική, εθνικιστική εφημερίδα Γενί Ακίτ υποστηρίζει ότι:

«Την ώρα που συνεχίζεται η πρόσφατη προσέγγιση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, η Ελλάδα προχώρησε σε ένα βήμα που θα μπορούσε να ενισχύσει την ένταση. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Αθήνα σχεδιάζει να τοποθετήσει τους πυραύλους Spike που αγόρασε από το Ισραήλ στα τουρκικά σύνορα.

Τα ελικόπτερα Apache που θα μεταφέρουν τους πυραύλους και τα ελληνικά στρατεύματα θα τοποθετηθούν στα τουρκικά σύνορα.
Ενώ η διαφωνία για τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου αποτελεί εδώ και καιρό αιτία έντασης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, η Αθήνα φέρεται να σχεδιάζει την τοποθέτηση των πυραύλων στα νησιά και κατά μήκος των ακτών του Έβρου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η φιλο-κυβερνητική Τακβίμ, που αναφέρει υποτιμητικά:

«Η Ελλάδα αγοράζει ισραηλινούς πυραύλους: Εκφοβίζει με πύραυλο βεληνεκούς 35 χλμ. τον Typhoon των 561χλμ. βεληνεκούς»

Με τίτλο «Αναμένεται να γίνουν δοκιμές με τους πυραύλους που έχουν εμβέλεια 35 χιλιομέτρων» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σοζτζού, το οποίο αναφέρει ότι:

«Η Ελλάδα θα τοποθετήσει τους πυραύλους που πήρε από το Ισραήλ στα σύνορα.

Ήρθε μια είδηση από την Ελλάδα που θα μπορούσε να χαλάσει το πρόσφατο ανοιξιάτικο κλίμα στις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η Αθήνα σχεδιάζει να εγκαταστήσει τους πυραύλους Spike που αγόρασε από το Ισραήλ στα τουρκικά σύνορα. Οι πύραυλοι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και στα νησιά του Αιγαίου πέρα από τα χερσαία σύνορα».

Με τίτλο «Η Ελλάδα θα τοποθετήσει τους ισχυρούς πυραύλους στα σύνορα με την Τουρκία» δημοσιεύεται ρεπορτάζ στην φιλοκυβερνητική, ισλαμιστική εφημερίδα Μιλάτ στο οποίο καταγράφεται ότι:

«Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα ‘στρατηγικό όπλο’ για την άμυνα της. Μέσω αυτής της συμφωνίας, ο ελληνικός στρατός θα εξοπλιστεί με πυραύλους και με ελικόπτερα επίθεσης, τύπου Apache που κατασκευάζονται από την ισραηλινή κρατική εταιρεία Rafael.
Οι πύραυλοι Spike αποτελούν όπλο κλειδί για την άμυνα του Έβρου και των νησιών που συνορεύουν με την Τουρκία.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, η Ελλάδα θα αγοράσει περισσότερους από 220 πυραύλους. Έτσι εκτιμάται ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες της Ελλάδας».

Με τίτλο «Η Ελλάδα τοποθετεί τους Spike στα σύνορα» η φιλοκυβερνητική (πλησίον MHP) εφημερίδα Τουργκιούν αναφέρει ότι:

«Οι πύραυλοι με εμβέλεια 35 χιλιομέτρων που θα εγκατασταθούν στο ανατολικό Αιγαίο έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν με ακρίβεια από τις ακτές των νησιών και με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν αποτρεπτική ισχύ στην Ελλάδα.

Αντίστοιχες θα είναι και οι ενισχύσεις στα χερσαία σύνορα της χώρας, καθώς επίσης επισημάνθηκε ότι με τον εξοπλισμό των Apache με πυραύλους Spike Nlos τα ελικόπτερα αναμένονται να γίνουν ο εφιάλτης του κάθε στόχου τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα προχώρησε σε ένα τέτοιο βήμα την στιγμή που οι σχέσεις με την Τουρκία βελτιώνονται, κέντρισε την προσοχή».

Το τηλεοπτικό κανάλι TGRT, σε ρεπορτάζ του υποστηρίζει ότι «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά: Ανακοινώνει ανάπτυξη πυραύλων στα τουρκικά σύνορα».
Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=_ccPPVdAgYg