Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και τις σεξουαλικές επιδόσεις. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθούν στην αύξηση της σεξουαλικής λειτουργίας και της απόδοσης.

Η μαύρη σοκολάτα είναι γνωστή για τις αφροδισιακές της ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς της σε φαινυλαιθυλαμίνη, μια ουσία που αυξάνει την παραγωγή ενδορφίνης και ενισχύει την αίσθηση ευεξίας.

Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά το σώμα σας να παράγει τεστοστερόνη. Ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια παρέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βελτιώνουν τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και επίσης βελτιώνουν την κυκλοφορία στο αίμα και συμβάλλουν στην αύξηση της σεξουαλικής ενέργειας. Τα φιστίκια παρέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ με ευεργετική επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία.

Ας δούμε αναλυτικότερα μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που μπορεί να είναι ευεργετικά για τις σεξουαλικές επιδόσεις, ακόμη και να βοηθούν σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας.

Καρπούζι

Η L-κιτρουλίνη, που βρίσκεται στο καρπούζι, είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να βοηθήσει στη στυτική λειτουργία των ανδρών. Λαχανικά όπως οι κολοκύθες και τα αγγούρια, μεταξύ άλλων, περιέχουν επίσης αυτή τη βιταμίνη.

Γαλοπούλα, κοτόπουλο, φιστίκια ή σόγια

Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν αργινίνη, ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί πως συμβάλει στη διέγερση.

Σπανάκι και ρόκα

Και τα δύο λαχανικά αυξάνουν τη ροή του αίματος στο σώμα συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων. Επίσης περιέχουν μαγνήσιο, ένα μέταλλο που συνδέεται σε κάποιο βαθμό με την ενίσχυση της τεστοστερόνης.

Σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια

Τα ψάρια όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί έχουν πολλά ωμέγα-3 . Αυτά τα υγιή λίπη μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας υγεία. Εάν δεν είστε λάτρης των θαλασσινών, μπορείτε να πάρετε ωμέγα-3 από λιναρόσπορο, σπόρους chia και καρύδια. Επίσης η βιταμίνη D που περιέχει ο σολομός βοηθάει και στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης στο σώμα.

Πορτοκάλια

Σύμφωνα με μελέτη, τα πορτοκάλια μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας μεταξύ 9% και 11%.

Ρόδια

Σε όλη την ιστορία, το ρόδι ήταν γνωστό ως σύμβολο γονιμότητας και ενισχυτικό του σεξ. Η κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας, να βελτιώσει τη ροή του αίματος σας και να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης σας.

Αβοκάντο

Είναι γεμάτο με υγιή για την καρδιά λιπαρά και φυτικές ίνες που μπορούν να προσφέρουν ενέργεια στο κρεβάτι.

Φράουλες

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ορμή, να ενισχύσετε τη ροή του αίματος και να μειώσετε το στρες και το άγχος. Επίσης συμβάλουν στην απελευθέρωση ωκυτοκίνης, της γνωστής και ως ορμόνης της «αγάπης» λόγω της σύνδεσής της με τη σεξουαλική διέγερση.

Καφές ή τσάι

Και τα δύο ροφήματα προσφέρουν καφεΐνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να έχουν καλύτερη απόδοση στην κρεβατοκάμαρα και μειώνει τις πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας.