Οι Duran Duran ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν το 16ο στούντιο άλμπουμ τους, «Danse Macabre», στις 27 Οκτωβρίου μέσω της Tape Modern/BMG.

Αυτό θα είναι το δεύτερο άλμπουμ τους μέσα σε τρία χρόνια. Σε δηλώσεις τους, τα μέλη του συγκροτήματος είπαν ότι η ιδέα για το άλμπουμ προήλθε το περασμένο Halloween σε μια συναυλία στο Λας Βέγκας, κατά την οποία παίχτηκαν αρκετά σπάνια κομμάτια, καθώς και διασκευές.

Σε παραγωγή του Josh Blair και του Mr. Hudson, το «Danse Macabre» θα περιλαμβάνει 13 τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων διασκευών, όπως το «Bury A Friend» της Billie Eilish, το «Psycho Killer» των Talking Heads και το «Paint It Black» των Rolling Stones. Θα περιλαμβάνει επίσης τρία original κομμάτια, καθώς και κάποια άλλα σπάνια τα οποία επανηχογράφτηκαν. Οι guest stars περιλαμβάνουν τον Nile Rodgers, τη Victoria De Angelis από τους ιταλούς Måneskin και τα πρώην μέλη του συγκροτήματος, Andy Taylor και Warren Cuccurullo.

Το ομότιτλο κομμάτι έχει ήδη κυκλοφορήσει και ο κιμπορντίστας Nick Rhodes το περιγράφει ως «η γιορτή της χαράς και της τρέλας του Halloween. Είχαμε αποφασίσει να αδράξουμε την ευκαιρία για να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό, ξεχωριστό γεγονός… ο πειρασμός να χρησιμοποιήσουμε γοτθικά visuals σε ένα σκοτεινό soundtrack τρόμου και χιούμορ ήταν απλά ακαταμάχητος». Ο τραγουδιστής Simon Le Bon πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα τρελό αποκριάτικο πάρτι. Υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικό».

Οι Duran Duran βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία με τους Nile Rodgers και Chic, που ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου στο Hollywood Bowl στο Λος Άντζελες.

Ακούστε το ομότιτλο κομμάτι «Danse Macabre» παρακάτω: