Κυκλοφόρησε η νέα δουλειά του βρετανικού συγκροτήματος, με τίτλο “Future Past”. Το πρώτο single λέγεται ‘Ιnvisible”. Η τελευταία version αφορά τετραμελές σχήμα που περιλαμβάνει τους Σάιμον Λε Μπον (62 χρόνων), Νικ Ρόουντς (58 χρόνων), Τζον Τέιλορ (60 χρόνων) και Ρότζερ Τέιλορ (61 χρόνων) και το 15ο studio album έρχεται έξι χρόνια μετά το “Paper Gods”. Στο μεσοδιάστημα, o καθένας έκανε τα δικά του και όλοι μαζί live εμφανίσεις σε όλον τον πλανήτη. Ώσπου όλοι συμφώνησαν πως ήταν μοιραίο να μπουν για άλλη μια φορά στο στούντιο. Aπό το Σεπτέμβρη θα βγουν και πάλι στους δρόμους για συναυλίες.

Το πρώτο studio album είχε εμφανιστεί στις προθήκες των δισκοπωλείων πριν 40 χρόνια.

Οι Τζον Τέιλορ και Νικ Ρόουντς ήταν αυτοί που αποφάσισαν τα της δημιουργίας του γκρουπ, το οποίο πήρε το όνομα του από τον χαρακτήρα του Μάιλο Ο Σι, στην κλασική ταινία της Τζέιν Φόντα με τίτλο Barbarella (ήταν ο Dr. Durand Durand). Η επιλογή είχε να κάνει με την αγάπη τους για τη ψυχεδελική μουσική της ταινίας και την ρετροφουτουριστική αισθητική της.

Για πρώτο τραγουδιστή διάλεξαν τον Στέφεν Ντάφι. Για μπασίστα τον Σάιμον Κόλεϊ -ο Ρόουντς ήταν στα πλήκτρα και ο Τέιλορ ο κιθαρίστας.

Ο Ντάφι εγκατέλειψε νωρίς. Όπως και ο διάδοχος του. Ακολούθησαν και άλλες αλλαγές, με το ‘σχήμα’ που έκανε τη μεγαλύτερη επιτυχία να περιλαμβάνει τους Ρόουντς (πλήκτρα), Τζον Τέιλορ (μπάσο), Ρότζερ Τέιλορ (ντραμς), Άντι Τέιλορ (κιθάρα) και Σάιμον Λε Μπον (lead singer). Παρεμπιπτόντως, οι Τέιλορ δεν είχαν συγγενική σχέση και ο Λε Μπον είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός (έκανε και τις σχετικές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ). Στα 6 είχε πάρει μέρος σε διαφήμιση για το Persil.

Ο Λε Μπον δεν ήθελε να φτιάξουν νέο άλμπουμ. “Όταν μαζευτήκαμε για πρώτη φορά, προσπαθούσα να τους πείσω να γράψουμε ένα, δυο τραγούδια, γιατί όλοι πια περιορίζονται στα σινγκλ. Όλοι οι άλλοι ήθελαν να φτιάξουμε ολοκληρωμένη δουλειά. Οπότε νίκησε η πλειοψηφία. Είμαστε μια τετράδα καλλιτεχνών. Δεν έχουμε leader”.

Όταν πήραν την απόφαση για τον 15ο δίσκο, είχαν μόλις τελειώσει περιοδεία και δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο ο ένας τον άλλον. “Υπήρχε όμως, μια αίσθηση του μοιραίου για αυτήν τη νέα δουλειά”, λέει ο Λε Μπον, ο οποίος αποκάλυψε πως μετά τις τέσσερις πρώτες ημέρες δουλειάς, είχαν προς εξέλιξη 25 τραγούδια. Πιστοί στις παραδόσεις, το music video του Invisible δημιουργήθηκε με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει το όνομα Huxley. “Ηχητικά είναι ένα πολύ ασυνήθιστο κομμάτι μουσικής” δήλωσε ο Νικ Ρόουντς “καταφέραμε να σκαλίσουμε το γλυπτό όπως ακριβώς θέλαμε. Όταν ενώνεις όλα τα μουσικά όργανα, δημιουργείται ένας ήχος που ενδεχομένως να μην έχετε ξανακούσει ποτέ. Δεν λέω πως είναι κάτι επικό. Ή μάλλον, αυτό λέω”.