Πύρινη κόλαση στον Σχίνο Κορινθίας καθώς η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη (19/05), μαίνεται και κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/05), με αποτέλεσμα τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πευκόφυτη περιοχή στον Σχίνο Κορινθίας την Τετάρτη, βρίσκεται σε εξέλιξη (20/05) και στη «μάχη» της κατάσβεσης έχουν ριχτεί και τα εναέρια μέσα, αφού έχουν εκκενωθεί και οικισμοί για προληπτικούς λόγους

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με σχετική ανάρτηση στο Twitter, πλέον έχουν κινητοποιηθεί 166 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, τέσσερα Α/Φ, τρία PZL, ένα E/Π του Ε.Σ. και ένα Ε/Π ως συντονιστικό.

Ακόμα, το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Μάλιστα, όπως είναι γνωστό από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/05), ύστερα από εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στον Σχίνο Κορινθίας έχει μεταβεί και ο υπαρχηγός αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν. Ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, με σχετικές δηλώσεις στο OPEN την Πέμπτη (20/05), ανέφερε πως η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Σχίνου Κορινθίας σε ελαιόφυτη περιοχή και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν ακόμα και τα 6 μποφόρ. Κατά συνέπεια, στη διάρκεια της νύχτας, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνου, Αγίας Σωτήρας, Βαμβακιών, Μαυρολίμνης, με τη φωτιά, αυτή τη στιγμή, να καίει δύσβατη περιιοχή και, σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Αλεποχώρι, επομένως ενδέχεται να εκκενωθεί και ο εν λόγω οικισμός.

Ακόμα, με βάση τις δηλώσεις του αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετές εξοχικές κατοικίες και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από την Αττική, η οποία είναι σε επιφυλακή, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Μαρτυρίες κατοίκων

Κάτοικοι της περιοχής και ειδικότερα ψαράδες μίλησαν στην ΕΡΤ αναφορικά με την προσπάθειά τους να σώσουν τα καΐκια τους, που καταστράφηκαν από τις φλόγες στην περιοχή Μαυρολίμνη, η οποία εκκενώθηκε.

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η φωτιά. Είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη η κατάσταση» επεσήμανε στον ΑΝΤ1 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

«Η περιοχή αυτή κάθε χρόνο μας δίνει μεγάλες φωτιές. Παίρνουμε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, αλλά… Είχαμε και πέρσι φωτιά στο Λουτράκι» σημείωσε ακόμη και επιβεβαίωσε πως έχουμε καμένα σπίτια στον Σχίνο.