Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε χθες στη Ρόδο, η κηδεία της αδικοχαμένης Δώρας, την οποία σκότωσε εν ψυχρώ πριν από λίγες ημέρες ο πρώην σύντροφος της όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.

Με δάκρυα στα μάτια, οικογένεια και φίλοι αποχαιρέτησαν την 32χρονη εκπαιδευτικό, που δέχθηκε δύο σφαίρες από κοντινή απόσταση στη μέση του δρόμου, από κυνηγετική καραμπίνα. Ο πρώην φίλος της, την περίμενε μέσα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο λίγα μέτρα πιο κάτω από το δικό της. Όταν η γυναίκα προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητό της για να πάει στη δουλειά της, ο δράστης πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη και τη σκότωσε.

Η άτυχη κοπέλα, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στη σχέση της με τον 40χρονο δράστη, ο οποίος τη ζήλευε παθολογικά και για αυτό και αποφάσισε να δώσει τέλος στη σχέση τους. Η ίδια συχνά εξομολογούνταν τον φόβο που αισθανόταν για τον πρώην σύντροφό της και το ενδεχόμενο να της κάνει κακό, κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Σεπτεμβρίου

Μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 40χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα που είχε κόψει το νήμα της ζωής της άτυχης Δώρας. Στο σπίτι του, όπου βρέθηκε νεκρός, οι αστυνομικοί βρήκαν σημείωμά του στο οποίο έγραφε «χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω

Γονείς 40χρονου: «Το παιδί ήταν ψυχούλα, την αγαπούσε»

Την ίδια στιγμή, οργή προκαλούν οι αντιδράσεις των συγγενών του δράστη. Μιλώντας για τον 40χρονο δολοφόνο και αυτόχειρα οι γονείς του, έκαναν λόγο για «ένα καλό παιδί».

«Έγινε το γεγονός; Τελείωσε. Έφυγε το παιδί μου; Ήταν και οι δύο δυναμικοί. Δεν ρίχνω βάρος σε κανέναν. Κι ο γιος μου έκανε απλά λάθος επιλογές. Κι ήταν πολύ ευαίσθητος. Έμπλεξε με λάθος πρόσωπα. Δεν κατηγορώ καμία, καμία δεν κατηγορώ. Καμία. Η κάθε μία κατά τη δύναμή της. Το παιδί μου έμπλεξε με λάθος άτομα. Το παιδί μου είναι καλό. Έμπλεξε λάθος. Απλά», είπε η μητέρα του 40χρονου δολοφόνου και αυτόχειρα, που δίνει τη δική της εκδοχή για τη σχέση που διατηρούσε το ζευγάρι

 «Είχαν ένα κακό. Ένα κακό… και οι δύο έψαχναν… δεν ξέρω… εκείνη έκανε την αρχή, ακολούθησε και ο δικός μου… Έψαχνε το παρελθόν ο ένας του άλλου… και με ποιους, και με πόσους και με τι και μ’ αυτό… Χαζομάρες… Κι εκείνος είχε… την αγαπούσε κι ήθελε να την κρατήσει. Μου λέει ”μαμά, όλα διορθώνονται”. Του λέω ”δεν βελτιώνονται οι άνθρωποι”…”Ναι, αλλά, ρε μάνα, την αγαπάω”. Κι εκείνη μια μέρα έφυγε. Κατέβασε τις κουρτίνες, κατέβασε… πήρε τα σεντόνια, πήρε τις πετσέτες, ό,τι είχε φέρει μέσα στο σπίτι. Τέσσερις η ώρα το πρωί έφυγε. Και 7 του μήνα, παραμονή στο γενέθλιο της Παναγίας, ξαναγύρισε η Ντόρα. Της λέω ”αγάπη μου, κοριτσάκι μου, δεν ανοίγουμε την πόρτα και φεύγουμε, δεν παραιτούμαστε έτσι”. Οκτώ φορές είχε φύγει και κοπάναγε τις πόρτες», πρόσθεσε.

Η μητέρα του, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εξέφρασε πως «το παιδί μου ήταν καλό παιδί, όντως σας λέω, ψυχούλα, χρυσό παιδί. Δεν το λέω επειδή είμαι μάνα του, να σας δώσω κι άλλους να μιλήσετε».

Και προσέθεσε το εξής: «Δεν μπορώ να πως για την κοπέλα πράγματα γιατί δεν είναι στη ζωή. Παιδεύτηκε το παιδί μου, πόνεσε πολύ και δεν άντεξε, έφτασε στα όριά του, την αγαπούσε πολύ κι εκείνη έφυγε».

Ερωτηθείσα επίσης, για το αν ήξερε η μητέρα του ότι οπλοφορούσε, φανέρωσε πως «έχουμε πολλά όπλα, είμαστε κυνηγοί εμείς». Από την πλευρά του, ο πατέρας του 40χρονου εξέφρασε το εξής: «Είχα ένα θαυμάσιο παιδί, αυτό έχω να πω, τίποτα άλλο».

Προκλητικός ο θείος του γυναικοκτόνου της Ρόδου: «Δεν είναι τέρας, δεν είστε όλες οι γυναίκες θύματα»

«Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε. Αυτό είναι η ένστασή μου. Έχετε μπλέξει πολλές ειδήσεις σε μία και παρουσιάζετε ένα πρόσωπο που δεν είναι αυτό που εσείς παρουσιάζετε. Ήταν ένας άνθρωπος ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα, όπως είναι ο κάθε ένας με τη σχέση του και καλά κάνει και είναι. Γιατί έτσι πρέπει να είσαι. Και από εκεί και πέρα, η κάθε μία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας από εσάς, σας προσφέρει», ανέφερε ο θείος του δράστη μιλώντας στην εκπομπή το «Πρωινό».

«Όχι μέχρι να μας ρίξετε ”ναι, εντάξει μωρούλι μου” και όταν σας φτιάξουμε τα σπίτια που θέλετε ξαφνικά ”θέλω την ελευθερία μου”. Εντάξει, ο καθένας από εμάς θα ζήλευε. Ο καθένας όμως αντιδρά διαφορετικά. Δεν πήρε ένα όπλο ξαφνικά. Για να φτάσει στο σημείο αυτό και πολύ περισσότερο για να φτάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει, που για να το κάνει άνθρωπος είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να την έχει λατρέψει

Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας. Αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Παρουσιάζετε όλες τις γυναίκες τελευταία σαν θύματα. Δεν είστε όλες θύματα. Υπάρχετε και εσείς που είσαστε με αγγελική μορφή, κούκλες, αλλά εξωτερικά και μόνο. Στο μέσα βάλτε μια άλλη λεξούλα. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, αλλά δε θέλω και εσείς να θίξετε την οικογένειά μου», πρόσθεσε ο θείος του γυναικοκτόνου, κάνοντας έξαλλη την παρουσιάστρια της εκπομπής, Φαίη Σκορδά.

 Επικίνδυνος και εμμονικός ο γυναικοκτόνος, καταγγελίες από πρώην του

Συγκλονισμένη παραμένει τόσο η κοινωνία της Ρόδου, όσο και ολόκληρο το πανελλήνιο, από ακόμη μία γυναικοκτονία στη χώρα, με θύμα αυτή τη φορά 32χρονη Δώρα, η οποία εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της, που εν συνεχεία αυτοκτόνησε.

Μάλιστα, όσο διερευνάται η υπόθεση, τόσο περισσότερο βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά από το «σκοτεινό» παρελθόν του δολοφόνου και αυτόχειρα, ο οποίος φέρεται να ήταν εξίσου χειριστικός, εμμονικός και επικίνδυνος και με προηγούμενες σχέσεις του, έχοντας ιδιαίτερα επιβαρυμένο παρελθόν.

«Ήμασταν σαν αδέρφια, όχι σαν ξαδέρφια. Τον γνώρισα, δυστυχώς, μία φορά στο σπίτι που είχαν νοικιάσει. Όταν έμειναν μαζί, αυτός άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ περίεργες. Τότε πήγα εγώ και τη βρήκα στο σπίτι να μου το δείξει, γιατί είχε χαρεί» είπε, μεταξύ άλλων, η ξαδέρφη της Δώρας, Μαρία, σε τηλεφωνική σύνδεση στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Η ξαδέρφη της 32χρονης Δώρας Ζαχαριά στη συνέχεια αποκάλυψε πως, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, οι δυο τους είχαν ένα άσχημο σκηνικό, που έκανε τη Δώρα να αποφασίσει να χωρίσει