Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται «μαζική αναδιάταξη» των στρατευμάτων της Ρωσίας σε τρεις νότιους τομείς στη νότια Ουκρανία καθώς η τακτική της Μόσχας μοιάζει να μεταβάλλεται, όπως δήλωσε χθες Τετάρτη σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς αναγνώρισε εξάλλου ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τον δεύτερο μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα YouTube.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν πρώτοι ανακοινώσει την κατάληψη του λιγνιτικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Μπουρλεχίρσκ, που ανεγέρθηκε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

«Εξασφάλισαν ένα μικροσκοπικό τακτικό πλεονέκτημα — κατέλαβαν το Μπουρλεχίρσκ», είπε ο κ. Αρεστόβιτς αναφερόμενος στους Ρώσους.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας σημείωσε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις μοιάζουν να περνούν από την επίθεση στην άμυνα και να προχωρούν σε πλήγματα για να μειώσουν τη δυνατότητα των ουκρανικών στρατευμάτων να αντεπιτεθούν στην καίριας σημασίας βιομηχανική περιφέρεια Ντανιέτσκ.