Η ομάδα της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου είναι μία από τις 16 ομάδες που θα πρωτοεμφανιστούν στη διοργάνωση.

Την τιμή να συμμετέχει στην αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου, το Κύπελλο Αγγλίας θα έχει ο Άγιος Παντελεήμων ή St. Panteleimon F.C. αγγλιστί.

Πρόκειται φυσικά για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου, είναι μία από τις 16 ομάδες που θα πρωτοεμφανιστούν τη σεζόν 2021-22 στη διοργάνωση.

Ο Άγιος Παντελεήμονας εδρεύει στο προάστιο Γκρίνφορντ του Λονδίνου και ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 από την ελληνορθόδοξη κοινότητα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Από το 2021 η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Premier Division North στην Combined Counties League που αποτελεί, ουσιαστικά, την 9η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Πρόεδρος είναι ο Σάββας Ανδρέου, προπονητής ο Τζορτζ Φραντζέσκου (αμφότεροι κυπριακής καταγωγής) ενώ το παρατσούκλι της ομάδας είναι «Άγιοι».

Έδρα του συλλόγου είναι το Queen Elizabeth II Stadium στο Ένφιλντ.

Το έμβλημα της ομάδας είναι μια ασπίδα με μια ελληνική σημαία, έναν αρχαίο κίονα και τον βυζαντινό δικέφαλο αετό με μια μπάλα ποδοσφαίρου.