Η προσωπικότητά του είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες στο Χόλιγουντ. Οι συνάδελφοί του τον λατρεύουν, οι δημοσιογράφοι που τον συναντούν γοητεύονται από τις απόψεις του και η πρώην σύζυγός του, Αντζελίνα Τζολί, τον κατηγορεί για βίαιες συμπεριφορές και αθεράπευτο αλκοολισμό. Τώρα ένα μήνυμα του υιοθετημένου γιου του, Παξ Τιέν Τζολί-Πιτ, σε προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το 2020, ρίχνει νέες σκιές στον χαρακτήρα του Μπραντ Πιτ. Σε ανάρτησή του στο Instagram, στην οποία φιγουράρει μια φωτογραφία του Πιτ να δέχεται το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, ο Παξ έγραφε: «Χρόνια πολλά σε αυτόν τον παγκοσμίου φήμης μαλάκα! Επανειλημμένα αποδεικνύεις ότι είσαι ένα τρομερό και απεχθές άτομο».

Ο 59χρονος Πιτ έχει έξι παιδιά με την 48χρονη ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί, αλλά το διαζύγιό τους είναι από τα πιο σκληρά στο Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια. Η Τζολί κατηγόρησε τον Πιτ ότι της επιτέθηκε μεθυσμένος σε μια πτήση με ιδιωτικό τζετ μπροστά στα παιδιά το 2016, αν και εκείνος αρνείται τους ισχυρισμούς και η έρευνα του FBI δεν οδήγησε στην απαγγελία κατηγοριών. Το πρώην ζευγάρι έχει επίσης εγκλωβιστεί σε μια σκληρή μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς και σε μια διαμάχη για έναν γαλλικό αμπελώνα που είχαν μαζί, μέχρι που η Τζολί πούλησε το μερίδιό της στην επιχείρηση. Ο 19χρονος Παξ Τιέν Τζολί-Πιτ υιοθετήθηκε από την ηθοποιό από ένα βιετναμέζικο ορφανοτροφείο το 2007.

Στην ανάρτησή του, ο νεαρός φαίνεται έξαλλος απέναντι στον πατέρα του, σημειώνουν οι Times του Λονδίνου. «Δεν έχεις καμία εκτίμηση ή ενσυναίσθηση για τα τέσσερα μικρότερα παιδιά σου που τρέμουν από φόβο όταν βρίσκεσαι κοντά τους. Δεν θα καταλάβεις ποτέ τη ζημιά που έχεις κάνει στην οικογένειά μου γιατί δεν είσαι σε θέση να το κάνεις», γράφει. Και συνεχίζει μαινόμενος: «Εχεις κάνει τη ζωή των πιο κοντινών μου ανθρώπων μια διαρκή κόλαση. Μπορεί να λες στον εαυτό σου και στον κόσμο ό,τι θέλεις, αλλά η αλήθεια θα έρθει στο φως κάποια μέρα.

Χρόνια σου πολλά, λοιπόν, για τη γιορτή του πατέρα, απαίσιε άνθρωπε!!!». Ο Παξ Τιέν Τζολί-Πιτ δίπλα στη μητέρα του, στη διάρκεια άφιξης της οικογένειας σε φιλανθρωπική εκδήλωση το 2014 (Dave M. Benett/WireImage/ Getty Images)

Μια πηγή ανέφερε στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail ότι ο λογαριασμός στον οποίο εμφανίστηκε η ανάρτηση είναι ένας που ο Παξ χρησιμοποιούσε αποκλειστικά για φίλους του από το σχολείο. «Ποτέ δεν λέει πολλά για τους γονείς του, είναι πολύ διακριτικό άτομο, οπότε αυτό το μήνυμα ήταν ασυνήθιστο», πρόσθεσε η πηγή. Ο 19χρονος αρνείται να σχολιάσει την ανάρτηση, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των ΜΜΕ.

Ωστόσο τα λόγια του προκαλούν αίσθηση, ιδίως καθώς στη διάρκεια της ομιλίας αποδοχής για το Οσκαρ του το 2020, ο Πιτ είχε αφιερώσει το βραβείο στα παιδιά του. «Αυτό είναι για τα παιδιά μου, που αφήνουν το στίγμα τους σε ό,τι κάνω. Σας λατρεύω», είχε πει αποδεχόμενος το Οσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Κάποτε στο Χόλιγουντ».

Η Τζολί υιοθέτησε τον Παξ το 2007 και ο Πιτ έγινε ο θετός πατέρας του την επόμενη χρονιά. Το ζευγάρι χώρισε το 2016 και τα έξι παιδιά τους έμειναν με τη μητέρα τους. Αργότερα προέκυψαν αναφορές για έναν καβγά σε ένα ιδιωτικό τζετ μεταξύ του Πιτ, ο οποίος λέγεται ότι ήταν μεθυσμένος, και του 22χρονου σήμερα Μάντοξ, του μεγαλύτερου γιου τους, τον οποίο υιοθέτησε η Τζολί στην Καμπότζη. Ο Πιτ και η Τζολί χώρισαν το 2019 και η Τζολί είχε αρχικά την πλήρη επιμέλεια μέχρι το 2021, όταν ο Πιτ απέκτησε το δικαίωμα να έχει μαζί του τα παιδιά τον μισό χρόνο.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο δικαστής Τζον Ούντερκερκ, που προήδρευσε της υπόθεσης, είχε στενή επιχειρηματική σχέση με τη νομική ομάδα του Πιτ – και η επιμέλεια επεστράφη εξολοκλήρου στην Τζολί. Η ηθοποιός αποκάλυψε στη Vogue το 2021 ότι ο χωρισμός της από τον Πιτ έγινε για την «ευημερία» της οικογένειάς της. «Ηταν η σωστή απόφαση», είπε. «Συνεχίζω να επικεντρώνομαι στη θεραπεία τους. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη σιωπή μου και τα παιδιά βλέπουν τώρα ψέματα για τον εαυτό τους στα μέσα ενημέρωσης, αλλά τους υπενθυμίζω ότι εκείνα γνωρίζουν τη δική τους αλήθεια». Το τρίτο υιοθετημένο παιδί του ζευγαριού είναι η Ζαχάρα, σήμερα 18 ετών, από την Αιθιοπία.

Οι δυο τους έχουν επίσης τρία βιολογικά παιδιά: τη 17χρονη Σάιλο, και τα 15χρονα δίδυμα Νοξ και Βίβιαν. Εκτός από τις δικαστικές κόντρες για την επιμέλεια των παιδιών, η δικαστική διαμάχη για το Chateau Miraval, έναν αμπελώνα που αγόρασε το ζευγάρι μαζί στην Προβηγκία και όπου παντρεύτηκαν το 2014, συνεχίζεται, μετά την απόφαση της Τζολί να πουλήσει το δικό της μισό του κτήματος.

Πηγή: Protagon.gr