Ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος δεν έχει κυκλοφορήσει νέα ταινία από το The Favourite του 2018, πρόκειται τώρα να κυκλοφορήσει δύο ταινίες με διαφορά λίγων μόλις μηνών. Μια από αυτές είναι το Poor Things, το παραμύθι τύπου Frankenstein που πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο. Ενώ τη νέα χρονιά θα ακολουθήσει μια ταινία ανθολογίας με τίτλο «And», αναφέρει το vice.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Ορλεάνη στα τέλη του 2022, αλλά λίγα είναι γνωστά για την ταινία. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι έχει ιδιαίτερη αφηγηματική δομή. Η Hong Chau αποκάλυψε στο podcast του Marc Maron: «Είναι τρεις μικρές ιστορίες και παίζουμε διαφορετικούς χαρακτήρες σε κάθε μία, επομένως οι ίδιοι ηθοποιοί υποδύονται διαφορετικούς χαρακτήρες». Μια φήμη αναφέρει ότι καθένα από τα γράμματα του τίτλου, A-N-D, αντιπροσωπεύει το αρχικό ενός διαφορετικού χαρακτήρα.

«Είναι μια πολύ συναρπαστική ταινία», είπε ο διευθυντής φωτογραφίας, Robbie Ryan, στο βραζιλιάνικο site Omelete, και πρόσθεσε: «Είναι Γιώργος, αλλά έχει διαφορετική ευαισθησία».

Προφανώς, ο Γιώργος την ονόμασε την «κρυφή» του ταινία επειδή «η μετα-παραγωγή κράτησε τόσο πολύ και λόγω COVID, είχαμε ένα παράθυρο για γυρίσματα. Ο Γιώργος είπε, «Δεν θέλω να βλέπω ειδικά εφέ κάθε μέρα (αναφερόμενος στο Poor Things), ας κάνουμε άλλη μια ταινία!»

Επιπλέον, έχουμε είναι μερικά πλάνα από τα παρασκήνια. Σε ένα από αυτά, η Emma Stone φαίνεται να σπρώχνει ένα άτομο σε αναπηρικό καρότσι σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων πριν χορέψει ξέφρενα στην κάμερα.

Γνωρίζουμε επίσης ότι, για κάποιο λόγο, χαστουκίζει τον χαρακτήρα του Willem Dafoe. Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό T, μάθαμε ότι, αντί να χρησιμοποιήσει μια βάση εκτός οθόνης, ο Willem επέμενε να χαστουκίζεται από τον χαρακτήρα της Emma ξανά και ξανά, παρά το γεγονός ότι τεχνικά δεν ήταν απαραίτητο. «Αυτό θέλεις από τους ηθοποιούς», είπε ο Γιώργος στο T. «Να θέλεις να είσαι μέρος του με οποιονδήποτε τρόπο».

Ποιο θα είναι κάστ;

Η Emma Stone, ο Joe Alwyn και ο Willem Dafoe θα εμφανιστούν και στα δύο. Συν τοις άλλοις, έχουμε επίσης τους Jesse Plemons και Hong Chau, Margaret Qualley, Mamoudou Athie και Hunter Schafer. Το Poor Things του Γιώργου έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, οπότε θα ακολουθήσει από εκεί. Αν, για κάποιο λόγο, ο Γιώργος Λάνθιμος δεν αποφασίσει να επιστρέψει στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο, όπου έκαναν πρεμιέρα Ο θάνατος του ιερού ελαφιού και Ο αστακός. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.