Ένα περιστατικό που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία σημειώθηκε στο νησί της Μυκόνου και συγκεκριμένα στην παραλία Καλό Λιβάδι, όπου τις τελευταίες μέρες έχει προκληθεί θύελλα αντιδράσεων, όταν ιδιοκτήτης ξενοδοχείου επιχείρησε να επέμβει για τις ανάγκες της επιχείρησής του κλείνοντας ένα κομμάτι τις παραλίας. Το νέο αυτό επεισόδιο έκανε τους κατοίκους να αντιδράσουν έντονα, και η υπόθεση έλαβε μεγάλες διαστάσεις με τη διεύθυνση τεχνικής υπηρεσίας Μυκόνου, αλλά και την αστυνομία να φτάνουν στο σημείο να “μπλοκάρουν” τη συνέχιση του έργου.

Το θέμα έφτασε μάλιστα μέχρι και στην Ελληνική Βουλή μετά από σχετική επερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου

Τελικά η Δημοτική Αρχή ήταν εκείνη που πήρε την κατάσταση στα χέρια της και τα ξημερώματα της Τρίτης (17/08) ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, με τη χρήση μπουλντόζας καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες το χώρο από τα μπετά. Λίγες ώρες αργότερα όμως, και ύστερα από μήνυση του επιχειρηματία που διατηρεί το ξενοδοχείο, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν το δήμαρχο της Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο.

Η σύλληψη του δημάρχου έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας τάσσεται στο πλευρό του. Ακόμα, κάτοικοι της Μυκόνου πραγματοποίησαν πορεία υπέρ της κίνησης του δημάρχου, με κεντρικό σύνθημα: “Το Καλό λιβάδι είναι μόνο η αρχή”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του η ΕΤΑΔ έχει μισθώσει ακίνητο το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν ως δημόσιο πάρκινγκ από τους κατοίκους της Μυκόνου στο Καλό Λιβάδι.

Ο επιχειρηματίας που το νοίκιασε προχώρησε σε διαδικασίες που το δημοτικό Συμβούλιο έκρινε παράνομες. Εν συνεχεία, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι εάν η αρμόδια πολεοδομία και ο επιχειρηματίας δεν συμμορφώνονταν μέσα σε πέντε ημέρες, τότε θα αναλάμβανε ο Δήμος να επαναφέρει την τάξη, κάτι που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, όταν με μηχανήματα κατεδαφίστηκαν οι κατασκευές.

Ο επιχειρηματίας υπέβαλε εκ των υστέρων μήνυση για φθορά ξένης ιδιοκτησίας συνελήφθη ο κ. Κουκάς, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να τελεστεί η δίκη.

Όπως επίσης προκύπτει από το ρεπορτάζ, η ΕΤΑΔ, η εταιρεία που νοίκιασε το οικόπεδο, δεν έδωσε έγκριση για τις κατασκευές, αλλά είχε ζητήσει να επανέλθει ο χώρος στην αρχική του κατάσταση έτσι ώστε να μην ανακληθεί η μίσθωση.

Η δημοτική αρχή έχει μάλιστα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας προσωρινή διαταγή και ασφαλιστικά μέτρα και αναμένει την απάντηση για το εαν είναι νόμιμη η μίσθωση.

Ακόμη έχει κάνει μήνυση στον επιχειρηματία για παράνομες εργασίες, εξώδικη δήλωση στην ΕΤΑΔ και καταγγελία και στην Πολεοδομία, πριν φτάσει στην απόφαση να υλοποιήσει την κατεδάφιση της κατασκευής.