Ο Κάνιε Γουέστ κατέθεσε αίτηση σε δικαστήριο προκειμένου να αλλάξει το όνομά του απλά σε «Ye». 

Ο ράπερ επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» στα έγγραφα που κατέθεσε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες. Δικαστής θα πρέπει να εγκρίνει την αίτησή του. 

Η κίνηση αυτή έρχεται περίπου τρία χρόνια από τη στιγμή που ο σταρ της μουσικής, σχεδιαστής και κάποια στιγμή επίδοξος πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στο Twitter για την αλλαγή του ονόματός του, μετά την κυκλοφορία άλμπουμ με τον τίτλο «Ye». 

Τότε είχε «συστηθεί» ως το «πλάσμα» που ήταν γνωστό ως Κάνιε Γουέστ. «Είμαι ο YE», έγραψε είχε γράψει στην ίδια ανάρτηση. 

Ο 44χρονος είχε αναφερθεί στο παρελθόν ότι πέρα από σύντμηση του μικρού ονόματός του (Kanye) το νέο ψευδώνυμο έχει θρησκευτική σημασία για εκείνον. «Πιστεύω ότι το “Ye” είναι η λέξη που χρησιμοποιείται συχνότερα στη Βίβλο και στη Βίβλο σημαίνει “εσύ”», είχε δηλώσει το 2018, αναφερόμενος στον τίτλο του τότε άλμπουμ του. 

Ο ράπερ αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κυκλοφορήσει το δέκατο στούντιο άλμπουμ του, στο οποίο έχει δώσει το όνομα της μητέρας του, «Donda». Η κυκλοφορία του δίσκου αναμένεται εδώ και εβδομάδες, ενώ ο Γουέστ είχε εγκατασταθεί σε γήπεδο στην Ατλάντα για να το ολοκληρώσει.