Σε μια από τις βασικές σκηνές του βραβευμένου με Όσκαρ, αυτοβιογραφικού δράματος “Μπέλφαστ” του Κένεθ Μπράνα, η μητέρα του μικρού ήρωα παίρνει ως χριστουγεννιάτικο δώρο ένα βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, το “Hallowe’en Party” (“Πάρτι για Δολοφόνους” στην ελληνική έκδοση). Δεν ήταν μια υπολογισμένη κίνηση από τον Μπράνα, αλλά περισσότερο μια αγάπη που εκτείνεται από τα παιδικά του χρόνια ως το σήμερα κι εκφράστηκε με έναν τέτοιο φυσικό τρόπο.

«Η μητέρα μου ήταν μεγάλη φαν της Αγκάθα Κρίστι», θυμάται ο Μπράνα, που ευχόταν πως αν κάποτε του δινόταν η ευκαιρία, θα ήθελε να κάνει ταινία το “Hallowe’en Party”. «Γιατί δεν το βάζουμε στην ταινία σαν μια προσφορά στους θεούς; Και μπορούν να μας πουν, στο τέλος, αν μας επιτρέπεται να το κάνουμε».

Το “Μπέλφαστ” πήρε Όσκαρ κι η Disney συνέχισε να ποντάρει στο νέο franchise ταινιών του Ηρακλή Πουαρώ δια χειρός Μπράνα, οπότε ναι. Οι θεοί απάντησαν. Κι εγένετο, “Μυστήριο στη Βενετία” – που κυκλοφορεί στις αίθουσες σύντομα, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η νέα ταινία, τρίτη του Μπράνα στο ρόλο του εμβληματικού ντετέκτιβ (και όλες σε σκηνοθεσία του ίδιου) μετά το “Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές” και “Έγκλημα στον Νείλο”, μεταφέρει στην οθόνη του “Hallowe’en Party”, κι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι σίγουρα, αν μη τι άλλο, πιο μεταφυσικά. Το σκηνικό του βιβλίου μεταφέρεται, κι από την αγγλική εξοχή μεταφερόμαστε στην πολύ πιο spooky Βενετία την περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκεί, ένας Ηρακλής Πουαρώ πλέον σε σύνταξη, βρίσκεται σε μια σεάνς που γρήγορα πηγαίνει πολύ στραβά. Δίνοντας στο αναμενόμενο μυστήριο μια νότα μεταφυσικού. Πόσα από αυτά που βλέπουμε είναι όμως πραγματικότητα, και τι κρύβεται στα αλήθεια πίσω από το ανατριχιαστικό μυστήριο;

Οι απαντήσεις έρχονται στο “Μυστήριο στη Βενετία” που θα κυκλοφορήσει σύντομα στις αίθουσες, με ένα καστ που συμπεριλαμβάνει την βραβευμένη με Όσκαρ Μισέλ Γιέο, την Τίνα Φέι και τον Τζέιμι Ντόρναν (του “Μπέλφαστ”, μεταξύ άλλων). Και το News24/7 εξασφάλισε αποκλειστικά μια πρώτη ματιά στο πώς γυρίστηκε η ταινία, με δηλώσεις του ίδιου του Μπράνα και των πρωταγωνιστών του φιλμ:

https://www.youtube.com/watch?v=dn7aZy1ESQI

www.news247.gr