Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, στη σημερινή εκπομπή Ennitime is a Good time με την Έννη Λεβέντη και τον Φώτη Σπανό, έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την κ. Μακρή για διάφορα θέματα και στην ερώτηση πού θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων, η Υφυπουργός απάντησε αυθόρμητα: “Στο Βόλο φυσικά και θα κάνω και βόλτες στο Πήλιο”.

Κατα τη διάρκεια της κουβέντας στην πρωινή ζώνη του Sport fm 89,5 η Υφυπουργός Παιδείας, έδωσε τις ευχές της σε όλους και σχολίασε την επικαιρότητα και κυρίως ανέλυσε την θέση της σε οτι αφορά την λειτουργία παραρτημάτων ιδιωτικών Πανεπιστημιών. Η κ. Μακρή τόνισε τα θετικά σημεία αυτής της τροπολογίας, η οποία θα ενισχύσει τη δυνατότητα σπουδών και θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς νέους φοιτητές να μείνουν στη χώρα. Αυτή η αλλαγή, όπως διαβεβαίωσε η Κ Μακρή, θα γίνει με πολύ αυτστηρά κριτήρια, ώστε οι τίτλοι αποφοίτησης από τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια να είναι εφάμιλοι υψηλών στόχων στην επαγγελματική αποκατάσαση των φοιτητών. Είναι μάλιστα μια πιθανότατα, η λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, να προσελκύσει και μια νέα γενιά φοιτήτών από άλλες χώρες.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη :

Αξιοσημείωτη είναι και η απάντηση της Υφυπουργού στην ερώτηση αν αυτή η “εκπαιδευτική εξωστρέφεια” θα μπορούσε να φέρει και άνοιγμα αντίστοιχων τμημάτων ξένων Πανεπιστημίων και στη Θεσσαλία. Κάτι που η κ. Μακρή δεν απέκλεισε, μάλιστα είπε οτι ίσως και να μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, με μια σωστή και εμπεριστατωμένη ματιά, δίνοντας αυτή την ευκαιρία και σε άλλες πόλεις να λειτουργήσουν ιδιωτικά πανεπιστημιακά παραρτήματα.

syn adv group