Για ακόμα μία φορά ο ΛΕΞ απέδειξε ότι είναι ο καλλιτέχνης με τη μεγαλύτερη δυναμική στην Ελλάδα, ειδικά όσον αφορά στις λιγοστές μεν αλλά εκρηκτικές δε συναυλίες του. Αυτή τη φορά περίπου 20.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συναυλία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση τεσσάρων νεαρών από τον Πειραιά που παραμένουν εδώ και πολλούς μήνες προφυλακισμένοι σε μια υπόθεση με ελάχιστα -όπως καταγγέλλεται- αποδεικτικά στοιχεία


Εκτός από τον ΛΕΞ στη συναυλία συμμετείχαν οι ΧΑΡΑ, ANSER & EVERSOR, SCI-FI RIVER, TINY JACKAL AND THE YELLOW MARY, ΝΙΟ.ΣΤΕ., MC YINKA, ΖΗΝΩΝ, ΦΙΑΣΚΟ και ΑPΟ. Η δράση αλληλεγγύη των προφυλακισμένων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων και μάζεψε δεκάδες χιλιάδες κόσμο χωρίς καθόλου πληρωμένη διαφήμιση.

Μόνο μέσα από το Διαδίκτυο και την διαρροή από στόμα σε στόμα τελικά διεξήχθη μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ για φυλακισμένους.

Ο κόσμος ξεκίνησε να συρρέει από νωρίς στον χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και μετά τα μεσάνυχτα στον χώρο του Πανεπιστημίου επικρατούσε το αδιαχώρητο. Οι αλληλέγγυοι ένωσαν τις φωνές τους με τους καλλιτέχνες, ενώ το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν φυσικά η στιγμή που ο ΛΕΞ ανέβηκε στη στιγμή και η νύχτα έγινε μέρα από τα καπνογόνα.
Δειτε βίντεο από τη συναυλία

https://www.youtube.com/watch?v=VgK0UGYMFqg