Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε νέα έκκληση για επιστροφή στα γραφεία, λέγοντας ότι η τηλεργασία δεν έχει αποτέλεσμα και ότι όταν το επιχείρησε ο ίδιος, τον αποσπούσε ο καφές και το τυρί.

Οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί και πιο δραστήριοι όταν δουλεύουν δίπλα στους συναδέλφους τους, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός και περιέγραψε τι του δίδαξε η εμπειρία του για το πόσο μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή κάποιου ο καφές και το τυρί.

«Η εμπειρία μου από την εργασία στο σπίτι είναι ότι ξοδεύεις υπερβολικά πολύ χρόνο για να φτιάξεις άλλη μια κούπα καφέ και μετά σηκώνεσαι, περπατάς αργά ως το ψυγείο, κόβεις ένα κομμάτι τυρί, περπατάς πολύ αργά πίσω στο laptop σου και έχεις ξεχάσει τι ήταν αυτό που έκανες», δήλωσε.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη συνήθεια του να πηγαίνουμε στο γραφείο. Υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν μαζί μου, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί, πιο δραστήριοι, περισσότερο γεμάτοι ιδέες όταν περιτριγυρίζονται από άλλους», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η χρήση του μετρό στο Λονδίνο στις αρχές Μαΐου ήταν κάτω από το 70% των επιπέδων του Ιανουαρίου του 2020, πριν από την πανδημία.

Ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να σχεδιάζει καμπάνια για να πείσει τους άνω των 50 ετών να γυρίσουν στους χώρους εργασίας. Η κυβέρνηση συνεχίζει να επικρίνει τους δημόσιους υπαλλήλους που συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι.

Ο υπουργός Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας, Τζέικομπ Ρις- Μογκ, είπε στην Telegraph ότι υποψιάζεται πως δουλεύουν μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Στο παρελθόν έχει πάει σε δημόσιες υπηρεσίες και άφησε σημειώματα σε άδεια γραφεία που ανέφεραν «Λυπάμαι που δεν ήσουν εδώ όταν έκανα επίσκεψη. Ανυπομονώ να σε δω στο γραφείο πολύ σύντομα» και είχαν το ονοματεπώνυμό του.

«Δεν μπορείς παρά να είσαι καχύποπτος με την επιθυμία για τηλεργασία τις Δευτέρες και τις Παρασκευές», είπε ο Ρις-Μογκ και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι οι υπάλληλοι δουλεύουν από το σπίτι όταν υπάρχουν αθλητικά γεγονότα ή ο καιρός είναι καλύτερος.