Ο πιο αφράτος πουρές πατάτας
Ιδού η συνταγή για τον πιο αφράτο, βουτυράτο πουρέ πατάτας, που φτιάχνεται εύκολα και ταιριάζει πολύ με κρέατα και σάλτσες. Ετοιμάστε τον και γαρνίρετέ τον, στο τέλος, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή με φρέσκα μυρωδικά – είτε θυμάρι, είτε ρίγανη.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 200 ml ζεστό γάλα
- 150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- μαϊντανός ή φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 1 ώρα.
- Καθαρίστε τες και κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια.
- Βάλτε τες σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι. Αποφύγετε να τις πολτοποιήσετε στο μίξερ ή με τη ράβδο μπλέντερ γιατί ο πουρές θα γίνει πολύ ελαστικός.
- Ρίξτε το γάλα, ανακατέψτε με ένα σύρμα και μετά προσθέστε το βούτυρο και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να γίνει αφράτος.