Ιδού η συνταγή για τον πιο αφράτο, βουτυράτο πουρέ πατάτας, που φτιάχνεται εύκολα και ταιριάζει πολύ με κρέατα και σάλτσες. Ετοιμάστε τον και γαρνίρετέ τον, στο τέλος, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή με φρέσκα μυρωδικά – είτε θυμάρι, είτε ρίγανη.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 ml ζεστό γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • μαϊντανός ή φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 1 ώρα.
  2. Καθαρίστε τες και κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια.
  3. Βάλτε τες σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι. Αποφύγετε να τις πολτοποιήσετε στο μίξερ ή με τη ράβδο μπλέντερ γιατί ο πουρές θα γίνει πολύ ελαστικός.
  4. Ρίξτε το γάλα, ανακατέψτε με ένα σύρμα και μετά προσθέστε το βούτυρο και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να γίνει αφράτος.