Σε ένα… καταφύγιο έξω από τη Μόσχα βρίσκεται ενδεχομένως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με στόχο να αποφασίσει εάν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ή όχι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Πούτιν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία -που από τον Φεβρουάριο πλήττεται από την εισβολή του ρωσικού στρατού, ενώ έχει καταρτίσει και σχέδιο για να προστατεύσει τη… ρωσική ελίτ από τα αντίποινα της Δύσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος, που ετοιμάζεται να «κλείσει» τα 70 έτη την Παρασκευή, έχει φτιάξει μία λίστα με τον «απαραίτητο» αριθμό Ρώσων αξιωματούχων και τα μέλη της οικογένειάς του που θα μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία αν κάνει χρήση πυρηνικών, όπως αναφέρει πάντα η Daily Mail.

Ωστόσο, στη λίστα αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα κοντινά στον Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπα. «Τα ονόματα του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και της νόθης κόρης του, Λουίζα Ρόζοβα, δεν έχουν μπει στη λίστα με τα προστατευόμενα πρόσωπα του Πούτιν», γράφει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, ο πρόεδρος της Ρωσίας φέρεται να έχει πολλά καταφύγια στη Σιβηρία, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στη χερσόνησο Γιαμάλ και τα βουνά Αλτάι. Οι συγγενείς και οι φίλοι του θα έχουν προτεραιότητα στα καταφύγια, αναφέρει πηγή που επικαλείται η Daily Mail.
Στη λίστα, βέβαια, περιλαμβάνονται η μεγαλύτερη κόρη του Μαρία Βορόντσοβα και η Κατερίνα Τίχονοβα, μαζί με τους συζύγους και τα παιδιά τους.
Όμως ένα μη αναγνωρισμένο «παιδί του έρωτα» του Πούτιν, η Λουίζα Ροζόβα δεν είναι… προσκεκλημένη σε καταφύγιο, ούτε και ένας μυστηριώδης γιος από προηγούμενη σχέση, όπως γράφει η Daily Mail.
Τέλος, ούτε κάποιος γερουσιαστής βρίσκεται στη λίστα των καταφυγίων.