OΠρίγκιπας William μόλις τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για την αμφιλεγόμενη συνέντευξη της Πριγκίπισσας Diana το 1995 στο BBC και τον Martin Bashir.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το Παλάτι του Kensington, ο Δούκας του Cambridge υποδέχθηκε με επιφυλακτικότητα την έρευνα που εξετάζει τις κατηγορίες για ανήθικες πρακτικές από πλευράς του δημοσιογράφου που την έφερε εις πέρας.

«Η ανεξάρτητη έρευνα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει να βοηθήσει στο να δημοσιοποιηθεί η αλήθεια πίσω από τις πράξεις που οδήγησαν στη συνέντευξη Panorama και τις επακόλουθες αποφάσεις που πάρθηκαν από το BBC εκείνη την περίοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά το σύντομο μήνυμα.

Το BBC πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προσέλαβε το Βρετανό πρώην Δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, John Dyson ως επικεφαλής της έρευνας που προσπαθεί να εξακριβώσει κατά πόσο όντως το δίκτυο προσπάθησε να παραπλανήσει με ψευδή στοιχεία τη Diana ώστε να συμφωνήσει να παραχωρήσει την εν λόγω αποκαλυπτική συνέντευξ

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για εκείνη τη μοναδική φορά στην οποία η μητέρα του William είχε μιλήσει ανοιχτά μεταξύ άλλων για τις απιστίες στο γάμο της, τις διατροφικές της διαταραχές και την τάση της να αυτοτραυματίζεται.

marie claire