Στη Λευκορωσία βρίσκεται ο ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς ώστε να βοηθήσει στις επιτεύξη ειρήνης ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Ρωσία.

Ο πρώην πλέον ιδιοκτήτης της Τσέλσι, κλήθηκε από τους Ουκρανούς για να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις ποτυ διεξάγονται στη Λευκορωσία και σύμφωνα με την «Jerusalem Post», βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Αμπράμοβιτς έχει στενούς δεσμούς με τις εβραϊκές κοινότητες στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ισραήλ, Γέβγεν Κόρνιτσουκ δεν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Αμπράμοβιτς στις συνομιλίες, αλλά είπε ότι «εκτιμούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει, εάν έχει αρκετή επιρροή».

Επίσης, εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε ότι πράγματι τον προσέγγισαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά επικοινώνησε με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής λύσης και ότι από τότε προσπαθεί να βοηθήσει. Λαμβάνοντας υπόψη τι διακυβεύεται, θα ζητούσαμε κατανόηση για το γιατί δεν έχουμε σχολιάσει ούτε την κατάσταση αυτή καθ’ αυτή ούτε τη συμμετοχή του», είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να επιβεβαιώνει ότι ο Αμπράμοβιτς βρίσκεται στη Λευκορωσία.