Την οργή ακτιβιστών προκάλεσε ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς σε εκδήλωση προώθησης της ταινίας «Avatar: The Way of the Water» στην Ιαπωνία, πραγματοποιήθηκε σόου με δελφίνια.
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε και παρακολούθησε το επίμαχο θέαμα μαζί τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα και Σιγκούρνι Γουίβερ στην Ιαπωνία.

Τα δελφίνια έκαναν μια σειρά από ακροβατικά με επαγγελματίες εκπαιδευτές, καθώς ο Κάμερον τα επαινούσε συνεχώς για την «ευφυΐα και την κοινωνικότητά τους». Ο σκηνοθέτης της ταινίας Avatar στη συνέχεια επιχείρησε να αστειευτεί: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι ζήτησαν την άδειά τους για να συμμετάσχουν στο σόου».
Το σχόλιο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων όπως η PETA, εκπρόσωπος της οποίας είπε στο Plant Based News: «Γιατί ο Κάμερον δεν στάθηκε για πέντε λεπτά για να σκεφτεί εάν επέτρεψε να θεωρηθεί ότι υποστηρίζει τη σκληρότητα των θαλάσσιων πάρκων;».

«Θα ήθελα πολύ να δω τον Τζέιμς Κάμερον να δεσμεύεται ότι δεν θα παρευρεθεί ποτέ ξανά σε σόου δελφινιών και να καταγγείλει τον σκληρό κυνήγι και τη σφαγή δελφινιών που συμβαίνει στον κόλπο Ταϊτζί», προέτρεψε ο ακτιβιστής Μπέιλι Μέισον στο Instagram.
Η διαμάχη γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη λόγω του γεγονότος ότι ο Τζέιμς Κάμερον είναι συμπαραγωγός μιας βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «The Cove», η οποία έχει θέμα το κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία.
Βίντεο: Το σόου με τα δελφίνια παρουσία του Τζέιμς Κάμερον

https://www.youtube.com/watch?v=fRR_59i_tFM