Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, οπότε δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορεί να αγοράσει ο Τζεφ Μπέζος· το σπίτι του γείτονά του, για παράδειγμα. είναι ένα από αυτά.

Δυσαρεστημένος επειδή είχε μόνο ένα ακίνητο σε μια γειτονιά της Φλόριντα πιο γνωστή ως «Billionaire Bunker», πρόσφατα ο ιδρυτής της Amazon ξόδεψε 79 εκατ. δολάρια για να αγοράσει την έπαυλη δίπλα του.

Πρόκειται για μια πολυτελή κατοικία επτά υπνοδωματίων, που διαθέτει κάβα, home cinema και σάουνα, και βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μια έπαυλη την οποία αγόρασε ο κ. Μπέζος νωρίτερα φέτος για 68 εκατ. δολάρια, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph.

Τα ακίνητα βρίσκονται στο Ιντιαν Κρικ, ένα μικρό χωριό σε ένα ιδιωτικό νησάκι κοντά στο Μαϊάμι, και η γειτονιά μπορεί να υπερηφανεύεται για τους διάσημους κατοίκους της στους οποίους περιλαμβάνονται ο σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι, ο τραγουδιστής Χούλιο Ιγκλέσιας και η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα.

Σύμφωνα με στοιχεία του κτηματομεσιτικού γραφείου Zwillow, το 2021, το νησάκι που βρίσκεται στον αστραφτερό κόλπο Μπισκέιν του Μαϊάμι, ήταν η πιο ακριβή γειτονιά στις ΗΠΑ. Και η συμφωνία του Τζεφ Μπέζος πιστεύεται ότι θα θέσει νέο ρεκόρ τιμής για τα ακίνητα στο μέρος αυτό

Το νέο παραθαλάσσιο σπίτι του Μπέζος, το οποίο απλώνεται σε ένα κτήμα 19.000 τετραγωνικών ποδιών (1.765,2 τμ), χτίστηκε το 2000, πουλήθηκε για τελευταία φορά το 2014 έναντι 28 εκατ. δολαρίων και νωρίτερα φέτος βγήκε στην αγορά στην τιμή των 85 εκατ. δολαρίων, όπως ανέφερε για πρώτη φορά το Bloomberg.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες είχαν καταχωρηθεί νωρίτερα στο διαδίκτυο, το σπίτι καυχιέται για τη διαχρονική «ευρωπαϊκή αίγλη» που κυριαρχεί στα επτά υπνοδωμάτια και τα 14 μπάνια του.

Με «επιβλητικούς κήπους» και «ψηλοτάβανα δωμάτια» διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη και πισίνα, ενώ επιπλέον στο Ιντιαν Κρικ υπάρχει ιδιωτικό γήπεδο γκολφ και εξοχικό κλαμπ για τους 80 κατοίκους του.

«Περιμένοντας να ζήσετε βασιλικά στο America’s Billionaire Bunker», έγραφε επεξηγηματικά η –πλέον- διαγραμμένη καταχώριση του ακινήτου, αναφέρει στην Telegraph ο Μάθιου Φιλντ. Οι αγορές των δύο ακινήτων παρέχουν στον δισεκατομμυριούχο μια συνεχόμενη έκταση στην προκυμαία του exclusive νησιού συνολικής έκτασης 18,62 στρεμμάτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ακινήτων The Real Deal, που ανέφερε ακόμη ότι ο Μπέζος και η αρραβωνιαστικιά του, πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων Λορίν Σάντσες έψαχναν εδώ και αρκετό καιρό για μια έπαυλη στο Μαϊάμι .

Ακόμη, η μητέρα του Μπέζος, Τζάκι και ο θετός πατέρας του Μιγκέλ «Μάικ» Μπέζος ξόδεψαν πρόσφατα 78 εκατ. δολάρια σε δύο παραθαλάσσια σπίτια στο κοντινό Κόραλ Γκέιμπλς. Αμεσος γείτονάς του είναι ο Εντι Λάμπερτ, ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Sears αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων, ενώ στην περιφραγμένη περιοχή Ιντιαν Κρικ κατοικεί επίσης τον πολυδισεκατομμυριούχος διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων Καρλ Αϊκαν.

Στο μεταξύ, ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, και η σύζυγός του Ιβάνκα, αγόρασαν το 2021 ένα ακίνητο 32 εκατ. δολαρίων λίγο πιο κάτω από το σπίτι του Μπέζος, προχωρώντας κατόπιν σε εκτεταμένες ανακαινίσεις.

Ο πρώην σταρ των Tampa Bay Buccaneers, Τομ Μπρέιντι, μετακόμισε στο νησί το 2020 με την τότε σύζυγό του, το σούπερ μόντελ Ζιζέλ Μπίντχεν, αγοράζοντας ένα ακίνητο για 17 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Real Deal, ο προγραμματισμένος επανασχεδιασμός της νέας έπαυλης του Τζεφ Μπέζος θα περιλαμβάνει ξεχωριστό γυμναστήριο, σπα στην παραλία και πολλές σουίτες για τους επισκέπτες

Η πολυτελής έπαυλη είναι η τελευταία προσθήκη στο διογκωμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του δισεκατομμυριούχου. Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 155 δισ. δολαρίων, και διαθέτει ήδη ακίνητα αξίας 600 εκατ. δολαρίων, στο Μπέβερλι Χιλς, το Μανχάταν, τη Χαβάη, στο Τέξας και το Σιάτλ.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης του Koru, του ψηλότερου ιστιοπλοϊκού σκάφους στον κόσμο, αξίας περίπου 500 εκατ. δολαρίων. Ο Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε την Amazon το 1994, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της το 2021 για να επικεντρωθεί σε άλλα εγχειρήματά του, μεταξύ των οποίων η διαστημική επιχείρηση Blue Origin· παραμένει, ωστόσο εκτελεστικός πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Amazon.

 Τα νέα για την τελευταία του αγορά ακινήτου έρχονται λίγες μέρες αφότου ο Μπέζος αντιμετώπισε κριτική για τις περικοπές 240 θέσεων εργασίας στην εφημερίδα The Washington Post.

Ο ιδρυτής της Amazon την αγόρασε έναντι 250 εκατ. δολαρίων το 2013 για να φέρει την διαδικτυακή τεχνογνωσία του στην εφημερίδα καθώς έκανε στροφή προς το διαδικτυακό αναγνωστικό κοινό.

Αυτό συνίστατο σε ένα τεράστιο αριθμό προσλήψεων και διπλασιασμό του αριθμού των εργαζομένων στην αίθουσα σύνταξης. Μέσα σε τρία χρόνια, η εταιρεία διπλασίασε την επισκεψιμότητά της στο διαδίκτυο και σημείωσε κέρδη. Εκπρόσωπος της Amazon, ωστόσο, δεν απάντησε σε αίτημα της Telegraph για σχόλιο.

Πηγή: Protagon.gr