Ο Τζόνι Ντεπ δήλωσε ότι αισθάνεται πως το Χόλιγουντ τον μποϊκοτάρει, καθώς η τελευταία του ταινία «Minamata» δεν έχει ακόμη βγει στα αμερικανικά σινεμά.

Σε μια νέα συνέντευξή του στους The Sunday Times, ο Ντεπ, τον οποίο κατηγόρησε η πρώην σύζυγός του Άμπερ Χερντ για ενδοοικογενειακή βία, απέδωσε την πτώση του από την κορυφή του Χόλιγουντ στον «παραλογισμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης», όπως είπε.

Σε σκηνοθεσία Andrew Levitas, η ταινία «Minamata» όπου πρωταγωνιστεί ο Ντεπ ως W Eugene Smith, αποτυπώνει την ιστορία ενός Αμερικανού φωτορεπόρτερ που βοήθησε να αποκαλυφθούν οι τραγικές συνέπειες της δηλητηρίασης από υδράργυρο στις ιαπωνικές παράκτιες κοινότητες τη δεκαετία του 1970.

Πέρυσι, ο Ντεπ έχασε μια υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του βρετανικού ταμπλόιντ The Sun, το οποίο χαρακτήριζε τον ηθοποιό ως «wife beater» (άνδρα που χτυπά τη σύζυγό του) σε άρθρο για τον ηθοποιό και την Άμπερ Χερντ. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εφημερίδα απέδειξε ότι το περιεχόμενο του άρθρου της ήταν «επί της ουσίας αληθινό» και ο δικαστής διαπίστωσε ότι 12 από τα 14 φερόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είχαν συμβεί.

 Στη συνέχεια, η MGM άλλαξε την αμερικανική κυκλοφορία του «Minamata» από τον Φεβρουάριο του 2021 σε ημερομηνία που θα ανακοινωνόταν σύντομα. Ο Ντεπ αποχώρησε και από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο franchise «Φανταστικά Πλάσματα» της Warner Bros. 

«Ορισμένες ταινίες αγγίζουν ανθρώπους και αυτό επηρεάζει όσους βρίσκονται στο «Minamata» και ανθρώπους που βιώνουν παρόμοια πράγματα», είπε ο Ντεπ. «Για οτιδήποτε… για το μποϊκοτάζ μου από το Χόλιγουντ. Ένας άντρας, ένας ηθοποιός σε μια δυσάρεστη και άβολη κατάσταση, τα τελευταία χρόνια.» είπε και πρόσθεσε ότι «κινούμαι προς τα εκεί που πρέπει να πάω για να τα κάνω όλα. Για να φέρω τα πράγματα στο φως»

Αυτή την εβδομάδα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν επέμεινε στην απόφασή του να απονέμει στον Ντεπ με το κορυφαίο βραβείο, Donostia.

Παρά την αντίδραση μιας ομάδας Ισπανών κινηματογραφιστών, το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός δεν έχει καταδικαστεί «για οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών». Ο Ντεπ τιμάται και στο φετινό φεστιβάλ Karlovy Vary στην Τσεχία.