Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ,  Ντόναλντ Τραμπ  προσπαθεί να συγκεντρώσει δωρεές για να αγοράσει ιδιωτικό αεροπλάνο, καθώς το αεροσκάφος που τον μετέφερε χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση το περασμένο Σάββατο, λόγω βλάβης του κινητήρα.
Μετά την απογείωση από τη Νέα Ορλεάνη, το αεροσκάφος που έχει τεθεί στη διάθεση του Τραμπ από έναν πλούσιο υποστηρικτή του,επέστρεψε στο αεροδρόμιο στη νότια Λουιζιάνα, λόγω βλάβης στον κινητήρα, όπως επιβεβαιώθηκε από το περιβάλλον του τέως προέδρου.
Το αμερικανικό περιοδικό «The Hill» γράφει ότι  έλαβε ένα email από την ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ που ζητούσε από τους υποστηρικτές του οικονομική βοήθεια για ένα νέο αεροπλάνο. Υπό τον τίτλο «Ενημέρωση Trump Force One», οι υποστηρικτές του «Save America PAC» λένε ότι πρέπει να αγοραστεί  ένα νέο αεροσκάφος. Ο Τραμπ φέρεται να εξήγησε στο email ότι το προσπαθεί  εδώ και πολύ καιρό. «Ανυπομονώ να δείξω σε όλους», είπε ο Τραμπ.
Ένας σύνδεσμος στο email οδηγεί σε μια ιστοσελίδα  που ζητά δωρεές με  «οποιοδήποτε  ποσό».
Στην πρώτη του εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τραμπ χρησιμοποιούσε ένα Μπόϊνγκ 757 με το όνομά του γραμμένο με μεγάλα γράμματα. Σύμφωνα με το “The Hill”, το αεροσκάφος αυτή τη στιγμή είναι μονίμως σταθμευμένο σε αεροδρόμιο στην περιοχή Ορανζ Κάουντι.